Nieuws

« Vorige - Volgende »

Molenviergang Aarlanderveen genomineerd voor BankGiro Loterij Molenprijs 2018

31 augustus 2018 - 09:04  •  reacties

Molenviergang Aarlanderveen genomineerd voor BankGiro Loterij Molenprijs 2018

Alphen aan den Rijn - De Stichting Molenviergang Aarlanderveen wil met het prijzengeld de restauratie van de Bovenmolen (molen 3) betalen. "Het is belangrijk dat de molens tijdig worden gerestaureerd," vertelt Eric van den Bosch, molenaar van molen 3. "De vier molens en het prachtige landschap eromheen zijn uniek en vertellen het verhaal van een echte Hollandse polder."

Stemmen in september
Van 1 t/m 30 september kan er via molenprijs.nl/aarlanderveenmolenviergang gestemd worden op de Molenviergang van Aarlanderveen, alsmede op de andere genomineerden. Op 5 oktober wordt bekendgemaakt wie de meeste stemmen heeft gekregen en er met het prijzengeld vandoor gaat. Vorig jaar won De Traanroeier in Oudeschild met 11.000 stemmen de BankGiro Loterij Molenprijs 2017. Iedereen die stemt op de Molenviergang van Aarlanderveen maakt zelf kans op een luxe molenarrangement met overnachting voor vier personen.

Restauratie Bovenmolen
Voorkomen dat boerenland en burgerhuizen onder water lopen, dat is het werk van de Bovenmolen in Aarlanderveen. Samen met drie andere molens maalt deze molen het overtollige polderwater naar de Rijn. De vier molens zijn echte werktuigen met vier beroepsmolenaars die vaak volop in bedrijf zijn om de polder van Aarlanderven droog te houden.

Dat is uniek, het ambacht molenaar staat op UNESCO's werelderfgoedlijst. Eric: "Het prijzengeld van de Molenprijs 2018 willen we dan ook gebruiken voor nieuwe roede voor de wieken van de Bovenmolen."

Recreatie
In de polders van Aarlanderveen kan iedereen wandelend en fietsend genieten van het landschap en van de molens. Omdat de molenaars en hun gezinnen op molens 1 t/m 3 wonen, zijn die alleen vanaf het wandelpad naast de molens te bezichtigen. Molen 4 kan op afspraak worden bezichtigd.

Meer informatie over de Molenviergang Aarlanderveen is te vinden op molenviergangaarlanderveen.nl. Meer informatie over de wedstrijd staat op molenprijs.nl.

Fotograaf: Molens: PR Molenviergang, Eric van den Bosch: Bert Giebels