Nieuws

« Vorige - Volgende »

Creatief vormgeven maakt wonen bijzonder

14 september 2018 - 09:01  •  reacties

Creatief vormgeven maakt wonen bijzonder

Alphen aan den Rijn - Hoe kan ik van mijn huis een echt thuis maken?

Hoewel dit expatgezin uit Amstelveen al een aantal jaar in hun huis woonde, was er nog steeds niet het echte 'thuis' gevoel. De sfeer klopte niet helemaal en het was altijd rommelig. Zelf hadden de bewoners wat kleine aanpassingen gedaan, maar zonder het gewenste resultaat. De grondige en creatieve aanpak van The Home Factory, met een uitgebreid onderzoek naar de leefstijl en de wensen, bracht de gewenste restyling. Er werden moodboards en een 3D visualisatie gemaakt, zodat de klant de make-over precies voor ogen kreeg. In fases werd toegewerkt naar een interieur waarin alles klopt. En nu straalt de woning eindelijk de rust en eenheid uit waar zo naar verlangd werd.

 

Hoe kan ik mijn keuken meer bij mijn woning betrekken?

De koper van een nieuwbouwappartement kwam bij ons met de volgende vraag: 'Ik heb een penthouse gekocht en een keuken, maar nu weet ik het niet meer… Ik wil graag de juiste keuzes maken en het in één keer goed doen, kunnen jullie mij helpen?' De al aangeschafte keuken kwam eigenlijk midden in de woonkamer te staan. De plaats van de keuken was in deze bouwfase niet meer te wijzigen, dus moesten wij al onze creativiteit aanboren om van woning en keuken één geheel te maken.

Dat hebben wij letterlijk gedaan door de keuken op te nemen in een woonelement. Er is een ombouw gemaakt die begint met een tv-meubel en doorloopt in een haard, een keuken en een entree met dubbele deuren waarin een kast met opbergruimte is verwerkt. Uiteraard worden wij liever in een vroeg stadium ingeschakeld, zodat wij mede kunnen bepalen waar de keuken het best tot zijn recht komt. Maar ook met deze vraag gingen wij graag aan de slag. Het ontwerpen van keukens is namelijk dé specialiteit van eigenaresse Bianca Gels van The Home Factory. Zij ziet de keuken als een 'meubelstuk' dat moet passen in het interieur. Wij ontwerpen keukens die aangeschaft kunnen worden in een keukenzaak, maar ook keukens die op maat gemaakt worden. Bij maatwerk is er oneindig veel keuze in materiaalgebruik. Het voordeel is dan dat wij deze materialen kunnen doortrekken naar de rest van het interieur. Zo ontstaat er een samenhang met de woning waarvan de keuken deel uitmaakt.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn tuin bij het huis past?

Mensen zien de tuin steeds meer als een verlengstuk van hun huis. Eén van onze vragen aan bewoners is dan ook standaard: 'Hoe tuingericht moet het huis zijn?' Als bewoners de sfeer van het interieur willen doortrekken naar de tuin kan ook hiervoor een compleet en concreet ontwerp worden gemaakt. Zo'n tuinontwerp vormt dus een aanvulling zijn op het totaalconcept voor het interieur. Het tuinontwerp wordt opgepakt onder de naam Charlotte's Garden. 

Met een verwijzing naar onze collega Charlotte, die zowel interieur- als tuinontwerpster is. Er wordt gewerkt met Pinterest om de goede sfeer te kunnen vangen en de uitwerking van meerdere opties gebeurt in 3D.

Bent u benieuwd hoe wij van uw huis een echt thuis kunnen maken? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw keuken of tuin? Stel uw vraag telefonisch via 0172 74 53 70 of per mail via bianca@thehomefactory.nl

Fotograaf: PR The Home Factory
The Home Factory.'
The Home Factory

Interieuradvies in Alphen aan den Rijn.