Nieuws

« Vorige - Volgende »

Inwoners weten de weg niet in het gemeentehuis

4 oktober 2018 - 08:25  •  reacties

Inwoners weten de weg niet in het gemeentehuis

Alphen aan den Rijn - Uit de hoek van ondernemersvereniging VOA kwam stevige kritiek: "De gemeenteraad weet vaak niet wat er waar gebeurt in de gemeente", stelde voorzitter Eric Carree tijdens de Alphense Begrotingsdag. "We hebben allemaal de voornemens ondertekend om van Alphen aan den Rijn een betere gemeente te maken. Waar is nu de vervolgstap? En, waar is de interactie tussen de gemeenteraad en alle initiatieven? Zo ontstaat er geen wederzijds vertrouwen."

Wil Klaasen van de Cliëntenraad merkte op dat er sinds 2015 weinig schot in de zaak zit bij het Trefpunt en dat hij nooit een TOM-mobiel ziet rijden. Richard Deijs van de Alphense Hondenbezitter mist uitlaatplekken voor honden, vooral in de binnenstad. Pim Boer van de Dorpsraad Boskoop merkt op dat de Dorpsraad van niks weet en dat er financiële steun moet komen. Vanuit de Somalische gemeenschap in de Alphense Edelstenenbuurt komt kritiek op een gebrek aan voorzieningen vooral voor jeugd en vrouwen. Er zijn te weinig plekken om samen te komen. Dit laatste wordt ook onderschreven door Streetlife. Stichting Akkerbloem krijgt geen subsidie meer en vindt het lastig om in contact te komen met raadsleden.

Wat al deze sprekers gemeen hebben, is een gevoel van afstand tussen henzelf en het instituut gemeente. Alphen aan den Rijn is inmiddels zo groot dat zoiets als persoonlijk contact een probleem is. Daarnaast blinkt de gemeentelijke website niet uit in duidelijkheid. De inwoners, organisaties en bedrijfsleven voelen zich niet gesteund en zij kennen de weg niet binnen de gemeentelijke organisatie. De vraag is nu: hoe los je dat op?

Fotograaf: Alphens EV