Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gek van Fietsen.nl organiseert gratis e-bikecursus

7 oktober 2018 - 15:03  •  reacties

Gek van Fietsen.nl organiseert gratis e-bikecursus

Alphen aan den Rijn - Wij vinden het belangrijk dat u zo lang mogelijk en op een veilige manier kunt blijven fietsen. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland, in samenwerking met ‘Gek van fietsen’, een e-bikecursus. In een ontspannen sfeer krijgt u informatie over veilig en comfortabel fietsen op een e-bike.

De cursus bestaat uit twee onderdelen:

1. Theorie:

  • Opfrissen verkeersregels
  • Eigenschappen van de elektrische fiets
  • Kwetsbaarheid van de gebruiker
  • Verschillende types elektrische fietsen.

2. Praktijk:
U rijdt op uw eigen e-bike of test e-bike een kort parcours om uw behendigheid te vergroten en ervaring op te doen met het rijden op een e-bike. Op dit parcours kunt u oefenen met opstappen, bochten rijden, links- en rechtsafslaan, slalom, rem/noodstop en evenwicht. Heeft u nog geen e-bike? ‘Gek van fietsen’ stelt voor deze cursus enkele testfietsen beschikbaar. 

Bij deze bijeenkomst zijn begeleiders van Veilig Verkeer Nederland aanwezig en ook medewerkers van ‘Gek van fietsen’, die u voorlichting en instructies kunnen geven over de elektrische fiets.

Kom vrijdag 12 oktober 2018 om 10.00 uur naar de gratis e-bikecursus van VVN in Serviceflat De Driehoorne, Uranusstraat 34 Alphen aan den Rijn. De cursus duurt tot ca. 12.00 uur. De cursus is bestemd voor gebruikers of toekomstige gebruikers van een e-bike.

Meld u zich wel van tevoren aan met een e-mail aan vvnalphenaandenrijn@gmail.com of telefonisch 06 – 24902901 (Onno Kelterman). Wacht daarmee niet te lang! het aantal deelnemers is beperkt.

Zie ook www.vvn.nl/fiets.

Fotograaf: Pixabay
Gek van fietsen.nl.'
Gek van fietsen.nl

Gek van fietsen, in de letterlijke zin van het woord.