Nieuws

« Vorige - Volgende »

Praktijk Limoniet geeft orthomoleculair voedingsadvies

27 oktober 2018 - 13:47  •  reacties

Praktijk Limoniet geeft orthomoleculair voedingsadvies

Alphen aan den Rijn - De hedendaagse leefstijl en voeding zijn enorm veranderd. Diana wijst op de voeding als een van de grootste boosdoeners voor chronische klachten. "De bewerkte voeding die je in de supermarkt kunt kopen, geeft problemen. Je lichaam heeft de stoffen uit bewerkte voeding helemaal niet nodig. Het kan zelfs ronduit schadelijk zijn voor je lichaam."

Veel mensen koken nog steeds met pakjes en zakjes. Kiezen voor gemakkelijk koken heeft tegenwoordig vaak de voorkeur. De meeste producten bevatten o.a. een heleboel suiker, zoetstoffen en smaakversterker (E621). "Het is ook erg lastig dit te vermijden, het zit bijna overal in. Smaakversterker is ervoor verantwoordelijk dat je hersenen geen seintje meer krijgen dat je vol zit, je blijft dus maar dooreten. Daarnaast verhoogt het eten van E621 een verhoogd risico op neurologische aandoeningen, obesitas en diabetes. Je wordt eigenlijk gemanipuleerd door de voedingsindustrie zonder dat je dit zelf in de gaten hebt."

"Onze leefgewoonte vraagt om extra aandacht voor voeding", vervolgt Diana. "Orthomoleculaire voeding werkt preventief en het lichaam krijgt de voedingsstoffen die het nodig heeft om alle stofwisselingsprocessen uit te kunnen voeren. Orthomoleculaire voeding kan de kwaliteit van onze gezondheid, zowel nu als in de toekomst, positief beïnvloeden."

Traject
Wanneer mensen de hulp van Diana inroepen, gaan ze eerst één of twee weken in een voedingsdagboek bijhouden wat ze de hele dag door eten en drinken. Aan de hand daarvan kan Diana bepalen waar de aandachtspunten liggen. Daarna volgt een afspraak, waar ook de gezondheid, het gezondheidsverleden en de klachten worden besproken. "Op basis daarvan ga ik een voedingsplan samenstellen", legt Diana uit. "Daarmee gaan ze dan aan de slag. Ze krijgen van mij dan ook nog acht weken lang ondersteuning via WhatsApp voor korte vragen. Indien gewenst plannen we na een aantal weken een afspraak om te bekijken hoe het gaat en om te zien of we nog ergens moeten bijsturen."

Diana maakt geen dag- of weekmenu’s. "Ik stel een lijst samen met gezonde voedingsmiddelen die eigenlijk voor iedereen goed zijn en daaruit kunnen mijn klanten dan zelf kiezen wat ze willen gebruiken om zelf een menu samen te stellen. Bij ernstigere gezondheidsklachten is het overigens mogelijk om een nog gedetailleerder voedingsplan samen te stellen. Tevens geef ik ook nog tips qua boodschappen, maar ook om een maaltijd voor te bereiden. Sommige mensen hebben nu eenmaal weinig tijd om een maaltijd voor te bereiden. In mijn plan zitten tips om dat een beetje makkelijker te maken. Om de mensen een handje te helpen met ‘het nieuwe eten en koken’, heb ik voorlopig een leuke actie bij afname van een voedingsconsult. Je kunt namelijk kiezen uit één van de twee boeken van Spicewise/Spicewise Too. In deze boeken staan een heleboel kruidenmixen die je zelf kunt maken, zonder zout en andere onnodige toevoegingen. Er staan ook heel veel recepten in ter inspiratie. Ze zijn ook los bij met koop voor € 24,95 per stuk."

Voedingssupplementen
Om ziekten te voorkomen en te behandelen, kan het nodig zijn dat naast een volwaardige voeding extra voedingsstoffen nodig zijn. Dit kan dan in vorm van voedingssupplementen. "De meeste mensen hebben, zonder dat ze het weten, een tekort aan mineralen en vitaminen. In de voeding van tegenwoordig zit haast bijna niets meer. Een aanvulling via multivitaminen of magnesium kan dan noodzakelijk zijn." Diana werkt alleen met de hoogste kwaliteit voedingssupplementen, die niet te vergelijken zijn met de supplementen die je bij een drogist koopt. "Dat zijn vaak synthetische samengestelde vitaminen en mineralen waar je lichaam weinig tot niets mee kan."

Het toegepaste voedingsadvies en de behandeling met behulp van voedingssupplementen wordt specifiek op de klant afgestemd. "Met als doel een verbeterde gezondheid, toename van energie en het bereiken van een verhoogde stressbestendigheid."

Over Praktijk Limoniet
Praktijk Limoniet staat voor alternatieve zorg voor een betaalbare prijs. Mensen met allerlei chronische klachten kunnen hier terecht. In haar praktijk combineert Diana Kuiper verschillende behandelingen om het leven van mensen met chronische pijn- en/of vermoeidheidsklachten dragelijker en energieker te maken. Meer informatie is te vinden via www.praktijklimoniet.nl.

Fotograaf: Josh Walet