Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kinderen BSO Amarant brengen eigen kookboek uit

9 november 2018 - 15:38  •  reacties

Kinderen BSO Amarant brengen eigen kookboek uit

Alphen aan den Rijn - De middag startte met een sportieve activiteit onder leiding van Remco Broekman van Alphen Beweegt. Kinderen en watermascotte Druppie van JOGG/Goed Bezig gingen druk aan de slag met de warming up. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om kinderen bewust te maken van het belang van water drinken in plaats van limonade. Vervolgens is het kookboek door de kinderen van BSO Amarant uitgereikt aan Femke Pluim en de wethouder.

"Wat mij opviel, is dat er in het kookboek meer staat dan alleen gezonde recepten en leefstijl tips. Want er staat ook iets in over water drinken en het kleuren van flessen. En toen dacht ik: zie je, het is meer dan koken, het is meer dan gezond bezig zijn en dat vind ik zo mooi om te zien", aldus de wethouder. Uiteraard zijn de boeken gesigneerd door de kinderen zelf. Als kers op de taart mochten de kinderen samen met de wethouder en de atlete een gerecht maken: een frisse groentespread om te dippen. Ouders, oma’s en opa’s, collega’s iedereen kon genieten van de culinaire creaties van de kinderen.

Marie-Louise van Mourik: "Bij Junis vinden we een gezonde voeding en veel bewegen erg belangrijk. Kinderen die goed in hun vel zitten, ontwikkelen zich ook beter. Daarom letten we op wat kinderen eten en drinken en gaan we vaak naar buiten. De natuur bevat zoveel waardevols: we halen er niet alleen onze voedingsmiddelen uit, maar leren er ook van alles over het leven zelf. Hoe komt iets tot groei en wat is daarvoor nodig? Kinderen die daar spelenderwijs mee kennismaken, leren ook om bewuster te kijken, te ruiken en te proeven. Ik vind het mooi om te zien dat een lang gekoesterde wens van pedagogisch medewerker Leontine den Uijl vandaag werkelijkheid is geworden; de recepten van kinderen van BSO Amarant gebundeld in het kookboek Van moestuin tot tafel voor Junis. Zo mooi om de enthousiaste reacties van collega’s en ouders vandaag te ontvangen, trots ben ik".

Leontine den Uijl: "Ik wil de kinderen heel erg bedanken voor jullie tomeloze inzet en nieuwsgierigheid. En ik wil alle ouders vanuit de grond van mijn hart bedanken voor jullie geduld en voor jullie enthousiasme. De ouders hebben echt een groot aandeel in het succes van Amarant". Terwijl Leontine nog aan het woord was, riep een ouder hard door het lokaal: "Nee, dat komt door de leuke pedagogisch medewerkers van deze locatie." 

Sponsoren
Het kookboek is mede tot stand gekomen door sponsoren. "We zijn hier heel dankbaar voor. Speciale dank gaat uit naar JOGG/Goed Bezig Alphen die van begin af aan achter ons idee stond en heeft meegedacht over artikelen voor in het kookboek. Zo staat er een artikel in over het belang van water drinken."

JOGG/Goed Bezig Alphen zet zich onder andere in om kinderen hiervan bewust te maken. Zij hebben als doel om kinderen op te laten groeien in een gezonde omgeving met veel beweging en gezonde voeding.

Fotograaf: Josh Walet
Junis Kinderopvang.'
Junis Kinderopvang

Verschillende vormen van professionele opvangvoorzieningen.