Nieuws

« Vorige - Volgende »

Praktijk Limoniet verzorgt nu ook AromaTouch Massage

10 december 2018 - 10:23  •  reacties

Praktijk Limoniet verzorgt nu ook AromaTouch Massage

Alphen aan den Rijn - Enige tijd terug kwam Diana in aanraking met kruidentherapie. Daar stuitte ze ook op aromatherapie. "Dat vond ik interessant; sowieso voor ons zelf, maar ook voor onze hond." Nadat Diana zich hierin verdiept had, kwam ze al snel AromaTouch Massage tegen. Deze massage wordt ook toegepast bij honden. "Daar ging in eerste instantie mijn oog naar uit, maar ik kan het natuurlijk ook in de praktijk gebruiken voor pijnvermindering bij mijn cliënten."

De speciale massagetechniek is destijds ontwikkeld door David Hill, een vooraanstaand expert op het gebied van integratieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën. De massage werkt met zachte, aangename aanrakingen. Bij de massage wordt gebruik gemaakt van CTPG oliën van döTERRA. "Deze oliën zijn gegarandeerd vrij van pesticiden en andere chemische toevoegingen. Als je gaat masseren met verontreinigde oliën, is dat zonde van je werk."

De massage concentreert zich op de ruggengraat, de energiebanen van je rug tot aan je voeten en op de voeten zelf. Vanuit de voetreflex is bekend dat alle organen op de voeten uitkomen. "Als je een voetmassage meeneemt, heb je eigenlijk ook meteen een complete orgaanmassage gehad."

Vier stappen
De AromaTouch Massage bestaat uit vier stappen. Bij elke stap worden twee essentiële oliën gebruikt die allebei een eigen functie hebben. De eerste stap heeft als doel het verlagen van stress. Stap twee helpt om het immuunsysteem te versterken. De derde stap werkt ontstekingsremmend. "Dat kunnen allerlei soorten ontstekingen zijn; van ontstoken tandvlees tot aan de tenniselleboog", voegt Diana toe. De laatste stap zorgt dat het hele lichaam weer in balans komt (homeostase). Deze vorm van massage is overigens niet geschikt voor mensen die bloedverdunners gebruiken.

Diana heeft al diverse cliënten voor de AromaTouch Massage gehad. Met goede resultaten tot gevolg. "Ik had een cliënt die tegen een burn-out aan zat. Spanning in nek en schouders, tot aan hoofdpijn toe. Een dag nadat ze de massage had ontvangen, kreeg ik een berichtje terug. De pijn in nek en schouders was weg. Ze voelde zich wel moe, maar dat is niet verontrustend. Je lichaam gaat immers weer op zoek naar een nieuwe balans. Ondanks dat ze moe was, voelde ze zich wel heel fit."

De AromaTouch Massage is ook goed in te zetten bij kinderen. "Veel mensen denken dat kinderen geen last van stress kunnen hebben, maar als je eens kijkt hoe vol de agenda’s van kinderen tegenwoordig zitten. Op maandag voetbal, op dinsdag tennis, op woensdag dansen en ga zo maar door. Ze worden sneller ziek of slapen slechter. Dan heb je net Sinterklaas gehad, komt de Kerstman er al weer aan. Dat is allemaal hartstikke spannend en dat werkt ook in het hele systeem door."

Wie belangstelling voor de AromaTouch Massage heeft, kan contact met Diana opnemen of een afspraak inplannen via de Online Agenda. Er is in dit geval geen intakegesprek nodig.

Over Praktijk Limoniet
Praktijk Limoniet staat voor alternatieve zorg voor een betaalbare prijs. Mensen met allerlei chronische klachten kunnen hier terecht. In haar praktijk combineert Diana Kuiper verschillende behandelingen om het leven van mensen met chronische pijn- en/of vermoeidheidsklachten dragelijker en energieker te maken. Meer informatie is te vinden via www.praktijklimoniet.nl.

Fotograaf: Josh Walet