Nieuws

« Vorige - Volgende »

Knallend het jaar uit met vuurwerk van Den Bleker

13 december 2018 - 10:25  •  reacties

Knallend het jaar uit met vuurwerk van Den Bleker

Alphen aan den Rijn - Waar de consument pas na het Sinterklaasfeest voorzichtig weer gaat denken hoe ze deze keer het nieuwjaar in willen luiden, is Den Bleker al vele maanden bezig met de vuurwerkhandel. De klant wil elk jaar iets anders en het moet steeds mooier of harder. Wij willen de dat elk jaar kunnen bieden, maar daar zit wel veel werk achter zoals de strenge veiligheidseisen. Goedgekeurd vuurwerk heeft een namelijk een CE-markering en dat wordt pas na uitvoerige testen toegekend.

De opa van eigenaar Hans den Bleker kocht rond Bevrijdingsdag in 1945 bij een vuurwerkfabriek in Leiden vuurwerk, gooide het in zijn bakfiets en fietste naar Korteraar. Echter had opa in de buurt van Hoogmade zijn voorraad al verkocht aan toevallige passanten. Opa keerde om, kocht een nieuwe lading en bereikte nu wel met een volle bakfiets de winkel. Sindsdien verkoopt Den Bleker vuurwerk. Nu beschikt den Bleker over vijf bunkers met een totale opslagcapaciteit van 4600 kilo.

China Red
Samen met nog achttien grote vuurwerkhandelaren uit Nederland participeert Den Bleker vuurwerk in stichting China Red. Dit is een inkooporganisatie die direct uit China vuurwerk importeert maar ook invloed uitoefent op de ontwikkeling en productie van het vuurwerk. Aantal keren per jaar gaat er een deskundige delegatie van de stichting naar China om nieuwe vuurwerklijnen te testen en waar nodig aan te passen, rechtstreeks bij de fabrieken. Het is de kunst om vuurwerk zo door te ontwikkelen dat er nog mooiere en scherpere kleuren vrijkomen in combinatie met een knal. Doordat wij er met de stichting bovenop zitten en het vuurwerk rechtstreeks importeren, kunnen we de concurrentie net een stapje voorblijven in zowel kwaliteit als prijs.

Via www.dbdenblekerwerk.nl kan het volledige assortiment worden bekeken en besteld. 

Fotograaf: PR Den Bleker