Nieuws

« Vorige - Volgende »

Home-start en Maatjesproject zoeken vrijwilligers

21 december 2018 - 09:17  •  reacties

Home-start en Maatjesproject zoeken vrijwilligers

Alphen aan den Rijn - Home-StartKinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden gaat alleen niet altijd even makkelijk.  Vrijwilligers van Humanitas bieden een luisterend oor, een steuntje in de rug of een helpende hand. Ze geven tips over praktische zaken, ontlasten de ouders door iets gezelligs te doen met de kinderen en helpen met het doorbreken van sociaal isolement. De Home-Start manier is gebaseerd op het vertrouwen in de kracht van de moeder en/of de vader. 

Wij zoeken vrijwilligers!
Ben je op zoek naar zinvol maatschappelijke vrijwilligerswerk en vind je het leuk om opvoedingsondersteuning, praktische hulp en emotionele steun te bieden aan ouders met tenminste één kind t/m 6 jaar, of 7 t/m 14 jaar (HS+)? Homestart zoekt vrijwilligers met een positieve levensinstelling en ervaring met opvoeden, die het fijn vinden om ouders een luisterend oor te bieden, ouders te ontlasten door wat leuks met de kinderen te doen, hen leren gebruik te maken van voorzieningen en soms helpen met doorbreken van sociaal isolement. Als vrijwilliger wordt je door een gecertificeerde cursus getraind, krijg je goede begeleiding door een beroepskracht en reiskostenvergoeding.

Maatjesproject voor jongeren Alphen
Een maatje is fijn als je  een steuntje in de rug kunt gebruiken, bijvoorbeeldomdat het contact met anderen niet zo lekker loopt, thuis, op school of waar dan ook. Een vrijwilliger luistert en geeft je aandacht en steun. Gezelligheid, vriendschap en vertrouwen staan centraal. Je kunt bv samen gaan sporten, koken of huiswerk maken – op je maatje kun je bouwen.

Wij zoeken vrijwilligers!
Wil je graag iets voor een jongere (10-20 jaar) betekenen die het even niet makkelijk heeft? Sta je positief en stabiel in het leven, heb je zelfinzicht en humor en heb je een jaar de tijd? Misschien past vrijwilligerswerk bij het Maatjesproject bij jou?! Wekelijks onderneem je iets met een jongere, je luistert en let vooral op wat er goed gaat. Daardoor kun je veel voor een jongere betekenen. Begin 2019 start de volgende introductiecursus voor nieuwe vrijwilligers.

Meer informatie en aanmelden
Kijk op www.humanitas-rijnland.nl of neem vrijblijvend contact op via rijnland@humanitas.nl.

Fotograaf: Pexels
Humanitas Rijnland.'
Humanitas Rijnland

Samen ben je sterker dan je denkt.