Nieuws

« Vorige - Volgende »

Winkelcentrum de Herenhof wordt nog mooier

1 februari 2019 - 11:51  •  reacties

Winkelcentrum de Herenhof wordt nog mooier

Alphen aan den Rijn - De winkeliers zijn trots op en blij met de investeringen in winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn. Maandag wordt begonnen het verfraaien en verbeteren van de openbare ruimte. Er is daarbij voor een unieke samenwerking gekozen. De winkeliers en de gemeente hebben samen met de eigenaar van het winkelcentrum de buitenruimte ontworpen.

Martijn Haasbeek is lid van de winkeliersvereniging en begeleidt alle werkzaamheden die plaatsvinden bij de Herenhof. "Al jaren dromen wij er als winkeliersvereniging van om de vijverhoek te gebruiken voor bijvoorbeeld daghoreca met een terras. Wat is er nu lekkerder dan uitkijken over de vijver, terwijl je van je consumptie geniet. Ook wilden we het plein verfraaien met meer groen en nieuwe speeltoestellen voor de kinderen om het verblijf in het centrum nog prettiger te maken. We zijn blij dat we nu samen met de gemeente deze droom kunnen realiseren. Hierdoor kunnen we de Herenhof de uitstraling geven die wij willen."

Wethouder openbare ruimte Gert-Jan Schotanus is blij met de unieke vorm van samenwerking én het ontwerp. "De gemeente wil graag meer samenwerken met inwoners en hen meer invloed geven op hoe de openbare ruimte eruit komt te zien. Dit is een mooi voorbeeld daarvan. Door gezamenlijk de wensen af te stemmen en budgetten te bepalen, kom je tot het beste resultaat. Als straks alles gereed is, heeft de Herenhof de uitstraling die het verdient en wordt het winkelen nog aangenamer."

Begin april zijn alle werkzaamheden afgerond, inclusief de nieuwe parkeerplaatsen waar nu al aan wordt gewerkt.

Fotograaf: PR Herenhof