Nieuws

« Vorige - Volgende »

Boekstartkoffer met Gouden Wikkel voor Martha en haar baby

2 februari 2019 - 09:00  •  reacties

Boekstartkoffer met Gouden Wikkel voor Martha en haar baby

Alphen aan den Rijn - De Gouden Wikkelactie Iedere baby die wordt ingeschreven als lid van de Bibliotheek, ontvangt een gratis koffertje met boekjes. Het lidmaatschap is tot het kind 18 wordt gratis. Wie in de BoekStartkoffer een gouden wikkel vindt, kon tijdelijk een leuk prijzenpakket winnen. Bij de Bibliotheek Rijn en Venen werd Martha verrast met de gouden wikkel, toen zij het koffertje voor haar zoon kwam ophalen.

Over de winnares
Martha is een jonge moeder uit Oekraïne. Samen met haar zoon van 1,5 jaar en vriend woont ze nu een paar jaar in Langeraar. Ze spreekt al goed Nederlands maar wilde haar uitspraak verbeteren. Zo kwam ze bij het Taalhuis en heeft ze de afgelopen maanden samen met taalcoach Liset aan haar doelen gewerkt. Ze is er niet alleen in haar Nederlands op voorruit gegaan, ook haar wereld is groter geworden. Via het Taalhuis werd zij ook gewezen op Boekstart. Zij was meteen enthousiast en heeft het koffertje opgehaald.

Voorlezen is belangrijk
Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Voorlezen versterkt bovendien de band met je baby. Vanuit deze gedachten is BoekStart ontstaan, een programma waarin kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken kunnen genieten. Vanaf het moment dat een kind drie maanden is, kun je samen al ‘speellezen’ (plaatjes kijken, praten en zingen).

Bibliotheek.'
Bibliotheek

Voor het lenen van boeken.