Nieuws

« Vorige - Volgende »

Cools Dance & Events viert gouden jubileum

7 februari 2019 - 14:15  •  reacties

Cools Dance & Events viert gouden jubileum

Alphen aan den Rijn - Voor de Alphense regio, toen en nu nog steeds, is de dansschool dé plek om te leren dansen. Naast de reguliere lessen worden er vrije dansavonden georganiseerd, dit is dan ook een uitje waar men graag gebruik van maakt. Begin jaren ‘90 veranderde de muziek stroming sterk en ook de vraag naar andere dansstijlen, zoals mambo/salsa, streetdance en filmdansen, deden hun intrede. In 1994 heeft de partyindeling haar intrede gedaan en partycentrum Cools was een feit. Heel wat Alphenaren hebben hier hun bruiloft, bedrijfsfeest en/of jubileum gevierd. Nu nog steeds is het partycentrum een hele mooie aanvulling binnen het totale bedrijf. 

Vanaf 1998 namen Gudo en Suzan Cools als volgende generatie het roer over. In de jaren ‘00, vanaf 2004 ontstond een nieuwe jeugddansafdeling, met breakdance, streetdance en later hiphop. De jeugd dansafdeling is nu uitgegroeid tot het grootste onderdeel, met dansvormen zoals klassiek ballet, moderne dans, hiphop en streetdance, breakdance, ballroom en latin, afrodance, dancehall en peuterdans en een eigen dansvooropleiding. In 2012 ontstond de jongste tak, de theaterafdeling/ theaterschool Alphen opende zijn deuren en daarbij kwamen de lessen voor kinderen en tieners zoals musical, zangles en sing&dance lessen. Naast de bekende hoofdlocatie aan de Wilhelminalaan 17-19 zijn er vanaf 2014 locaties in Kerk & Zanen, Ambachtenbuurt en in Ter Aar bijgekomen.

“Het is nu wel heel erg anders als je het vergelijkt met de begin jaren ‘70”, verteld Gudo, “toen waren er alleen de stijldanslessen die door mijn ouders werden gegeven. Nu werken we met een team van 13 docenten.  Ballroom, latin en salsa wordt er nog steeds gegeven door verschillende docenten. Dansles voor een feest of gewoon gezellig samen een avondje uit geven we graag zelf.  Suzan en ik geven apart en ook samen deze lessen, mijn zus Helene Cools geeft ook 2 avonden ballroom en latin lessen. Dus nog steeds een echt familiebedrijf.”

Vroeger ook op les gezeten? Een feest gevierd bij Cools? Kom dan ook naar de receptie en/of het jubileumfeest. Geef je op via administratie@dansenleren.nl

 

Fotograaf: PR Cools Dance & Events
Cools Dance & Events.'
Cools Dance & Events

Dansschool met een groot aanbod aan dansstijlen!