Nieuws

« Vorige - Volgende »

Cursus 'Snap je Stad' bij CAS Alphen

19 februari 2019 - 13:41  •  reacties

Cursus Snap je Stad bij CAS Alphen

Alphen aan den Rijn - Of misschien vraag jij je wel af of het stadhuis nu mooi of lelijk is, wat de Romeinse tempels in Burggooi doen of waarom je niet met je auto over de Alphense brug mag. Dit zijn allemaal vragen die langskomen in de cursus 'Snap je Stad' die CAS Alphen (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen aan den Rijn) dit voorjaar geeft. Na afloop van de cursus heb jij het antwoord op deze vragen. Door foto’s, plattegronden en vooral verhalen en toelichtingen komt Alphen tot leven en realiseer je je beter waar je dagelijks rondloopt en waarom onze stad eruit ziet zoals het eruit ziet. Iedere cursusavond wordt er een periode met voorbeelden uit Alphen en uit de rest van de wereld behandeld.

De rode draad die door de cursus heen loopt is het 101-jarig bestaan van de gemeente. Er wordt veel terug gekeken maar ook vooruit. CAS introduceert op een praktische manier beroemde architecten en de werken die zij realiseerden, waarbij steeds de link met een lokaal voorbeeld zal worden gelegd. Zo leer je de gebouwde omgeving van Alphen beter kennen en begrijpen. CAS laat zien dat ook in Alphen de afgelopen eeuw aansprekende en diverse architectuur gebouwd is, die het verhaal en groei van de stad vertelt. Na de cursus bekijk je je eigen stad met andere ogen. 

Praktische informatie
De cursus duurt vier avonden en vindt plaats op dinsdagavond 12 en 19 maart 2019 en dinsdagavond 2 en 9 april 2019. De lezingen beginnen om 20.00 uur, vinden plaats in de prachtige Parkvilla in Park Rijnstroom en duren ongeveer 2 uur (met een korte pauze). Je kunt je voor deze cursus opgeven tot uiterlijk 5 maart via het aanmeldformulier.

Wat: Cursus “Snap je Stad”
Waar: Parkvilla, Park Rijnstroom
Wanneer: dinsdag 12, 19 maart 2019 en 2 , 9 april 2019
Hoe laat: 20.00 – 22.15 uur
Wat kost het: €35,-

Aanmelden kan hier.

 

Fotograaf: Josh Walet
CAS Alphen aan den Rijn.'
CAS Alphen aan den Rijn