Nieuws

« Vorige - Volgende »

Praktijk Limoniet biedt twee nieuwe diensten aan

27 februari 2019 - 15:36  •  reacties

Praktijk Limoniet biedt twee nieuwe diensten aan

Alphen aan den Rijn -  “Magnesium is de derde levensbehoefte van de mens na zuurstof en water”, legt Diana uit. “Ongeveer 75% van de bevolking heeft een magnesiumtekort. Het is enorm belangrijk om te zorgen dat dit mineraal op peil is in je lichaam.” Om dat tekort aan te vullen, biedt Diana sinds kort een magnesium voetenbehandeling en een magnesium gelpakking aan. 

Diana gebruikte in het verleden geregeld magnesium in supplement vorm. Op een gegeven moment is ze de magnesium van Permsal (in de vorm van olie en magnesiumkristallen) gaan gebruiken. Dat werkte veel sneller. In november van het afgelopen jaar bezocht Diana de Therapeutenbeurs in Houten. Permsal had daar een complete stand. Diana kocht daar een starterspakket met olie, voetenscrub en magnesium. Vervolgens deed ze mee aan een trainingsdag. Eerst drie uur theorie en ’s middags dan vijf verschillende behandelingen van een half uur. “Misschien zouden we duf zijn vanwege het vele ontspannen, maar nee, we waren echt lekker fit. Ik heb er een week of twee goed van geslapen.”

De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren, zoals lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Dit kan men halen uit voeding (bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten als spinazie). “In ons eten komen bijna geen vitaminen en mineralen meer voor. In ieder geval te weinig om in de dagelijkse behoefte te kunnen voorzien.” Dan zijn er ook nog factoren die het magnesiumgehalte drastisch doen verlagen. “Het gebruik van medicatie, veel last hebben van stress en veel koffie en/of frisdrank drinken zijn daar enkele factoren van.”

De opname in de vorm van tabletten of poeder is ongeveer 4 tot 10%. “Als je magnesium via de huid gaat behandelen (transdermale opname), is de opname ongeveer 90 tot 100%. Het hoeft dan niet meer het hele spijsverteringskanaal door, wat altijd tot verlies lijdt. Een behandeling op de huid zorgt niet alleen voor een betere opname, het proces gaat ook veel sneller.”

Magnesium gelpakking
In haar praktijk biedt Diana een magnesium voetenbehandeling en een magnesium gelpakking aan. Een pakking met magnesiumgel zorgt voor een directe opname van magnesium via de huid. Tijdens de pakking wordt het hele lichaam ingesmeerd met een magnesiumgel. Als de voorbereidingen voor deze behandeling achter de rug zijn, wordt de temperatuur van de infrarood deken (die om de klant heen is gewikkeld) opgebouwd tot het punt waar het nog aangenaam is. Tijdens deze pakking is een gezichtsbehandeling ook nog mogelijk. Deze is bij de prijs inbegrepen, maar Diana snapt ook wel dat niet iedereen dit prettig vindt. “Als iemand dat niet wil, dan is het ook prima.”

Magnesium voetenbehandeling
Deze behandeling begint met een ontspannend voetenbad met magnesiumvlokken. Onder het genot van een kopje thee worden de voeten behandeld met Permsal Magnesium Scrub. “Door de reinigende werking van het Keltisch zeezout komt de heilzame werking van het magnesium nog beter tot zijn recht”, geeft Diana aan. “De 84 mineralen in deze scrub worden nog beter door de huid opgenomen. Na ongeveer 20 tot 25 minuten worden de voeten zorgvuldig afgedroogd en krijgen de voeten een nabehandeling met essentiële olie. Als afsluiter neem je plaats op het andullatiebed en kun je genieten van een ontspannende massage van 30 minuten.”
Als iemand veel klachten heeft, adviseert Diana om in het begin elke week te komen. “Worden de klachten minder, dan bespreek ik met de mensen of één keer in de twee of drie weken te doen is. Dat is wel afhankelijk van hoe de mensen zich voelen. Bijna iedereen heeft een magnesiumtekort. Het is niet zo dat je één keer komt voor een behandeling en dat het daarna niet meer hoeft. Iedereen heeft er baat bij.”

Workshops
Diana heeft het plan opgevat om in de loop van maart met enige regelmaat workshops te geven over magnesium. Tijdens de workshop vertelt Diana van alles over magnesium. De deelnemers aan de workshop – zo’n vier tot zes personen – worden in een voetenbad gezet. “Het is voor velen de eerste kennismaking met magnesium en onderwijl bied ik hen het verhaal over magnesium en het belang daarvan aan.”

Over Praktijk Limoniet
Praktijk Limoniet staat voor alternatieve zorg voor een betaalbare prijs. Mensen met allerlei chronische klachten kunnen hier terecht. In haar praktijk combineert Diana Kuiper verschillende behandelingen om het leven van mensen met chronische pijn- en/of vermoeidheidsklachten dragelijker en energieker te maken. Meer informatie is te vinden via www.praktijklimoniet.nl.

 

Fotograaf: Praktijk Limoniet