Nieuws

« Vorige - Volgende »

Opknapbeurt dagcamping in volle gang

16 maart 2019 - 11:51  •  reacties

Opknapbeurt dagcamping in volle gang

Alphen aan den Rijn - De werkzaamheden die in oktober begonnen zijn gaan de goede kant op. Het grond- en wegenbouwbedrijf verbouwt in minder dan een jaar het terrein naast de Zegerplas. Dit terrein heeft de gemeente aangewezen als vast evenemententerrein. De grond was echter niet geschikt voor al de activiteiten, waardoor het een opknapbeurt nodig had. “Gemeente Alphen heeft een unieke kans aangegrepen’’, vertelt Stanley de Looze, mededirecteur van Van der Werff Groep. “Het terrein dat we renoveren is zowel geschikt voor dagrecreatie als evenementen. Geen enkele gemeente in Nederland pakt het op deze manier aan, waardoor de gemeente zich hierin kan onderscheiden.’’

Zo wordt de ondergrond van het terrein geëgaliseerd, waardoor er voor evenementen geen houten constructies meer nodig zijn. Ook wordt de grond flink verstevigd, waardoor het terrein minder kwetsbaar is tijdens neerslag en het begaanbaar blijft. Bovendien is het terrein na afloop weer sneller te gebruiken als ligweide voor recreanten.

Betere bereikbaarheid
De festivalgangers zullen de verbeteringen rondom het terrein ervaren. “De bereikbaarheid van het evenemententerrein wordt makkelijker en de fietsenstalling wordt praktischer ingedeeld, waardoor we het voor de bezoekers eenvoudiger maken’’, aldus De Looze.

Nieuwe wandelpaden
Wegens werkzaamheden werd de bestaande weg voor een lange tijd afgesloten voor al het verkeer. Rondom het terrein is het bedrijf ook aan het werk om er nieuwe wandelpaden te creëren. “De paden zijn zo goed als klaar. Vorige week vrijdag waren we bezig met de laatste afwerkingen zodat we de nieuwe bomen ook konden planten.’’

De pijlen zijn gericht op het eerste festival dat op het terrein zal plaatsvinden, het Zomerspektakel. Dan zullen de werkzaamheden klaar zijn.

Beeld: Gemeente Alphen aan den Rijn

Fotograaf: Josh Walet