Nieuws

« Vorige - Volgende »

Is werken in de gevangenis iets voor jou?

22 maart 2019 - 12:32  •  reacties

Is werken in de gevangenis iets voor jou?

Alphen aan den Rijn - Er staan functies open voor complexbeveiligers, penitentiair inrichtingswerkers, medewerkers arbeid, verpleegkundigen en psychologen. Tijdens de wervingsdag krijgen belangstellenden uitleg over wat het werk inhoudt en de verschillende functies die openstaan.

In de PI Alphen aan den Rijn werken circa 800 medewerkers. Samen zorgen zij voor uitvoering van de opgelegde straffen en de dagelijkse verzorging van gedetineerden. Maar hun belangrijkste taak is om de gedetineerden al tijdens hun detentieperiode zo goed mogelijk voor te bereiden op een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Vestigingsdirecteur Cees Niessen: "Wij zijn één van de grootste penitentiaire inrichtingen van van het land en leveren een belangrijke bijdrage aan het veiliger maken van Nederland. Door bij ons te komen werken, krijg je de mogelijkheid om daar een steentje aan bij te dragen. Dus kom erbij en meld je aan!”

Aanmelden
De wervingsdag vindt plaats aan de Eikenlaan 36 in Alphen aan den Rijn. Voor meer informatie over de wervingsdag, beschikbare functies en aanmelding kunnen belangstellenden terecht op
www.werkenbijdji.nl/alphen. Direct aanmelden kan ook door een e-mail te sturen naar ikbenerbij@dji.minjus.nl.

PI Alphen aan den Rijn
De PI Alphen bestaat uit twee locaties, Eikenlaan en Maatschapslaan, en heeft plaats voor rond de 1.200 gedetineerde mannen. Naast gevangenisplaatsen is er op de locatie Maatschapslaan ook een Huis van Bewaring (HvB) en een afdeling Extra Zorgvoorziening (EZV). Op de locatie Eikenlaan is eveneens een HvB gevestigd en zijn cellen aangewezen voor arrestanten.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: pi, gevangenis