Nieuws

« Vorige - Volgende »

Veelbelovende start schooldakrevolutie

29 maart 2019 - 10:51  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Veelbelovende start schooldakrevolutie

Alphen aan den Rijn - De ambitie is om alle geschikte schooldaken binnen de regio te voorzien van zonnepanelen, scholen zicht te geven op energiebesparing en kinderen te laten leren op en over duurzame energie. Schoolbesturen worden in dit proces begeleid door een schooldakcoach. Naast een aanbod van Schooldakrevolutie biedt de Alphen aan den Rijn aan alle scholen een energiescan aan en kunnen scholen gebruik maken van energiemonitoring en een stimuleringslening voor het treffen van duurzaamheidsmaatregelen in het schoolgebouw.

De gemeente vindt het belangrijk dat er extra aandacht komt voor de verduurzaming van de schoolgebouwen en het onderwijs. Duurzaamheidswethouder Leo Maat: “De basis voor het duurzaam denken, handelen en organiseren wordt gelegd in het onderwijs. Ik sta daarom achter het initiatief van Schooldakrevolutie Holland Rijnland. Dit initiatief is een mooie aanvulling op het aanbod van de gemeente Alphen aan den Rijn, waarmee we onze scholen verder verduurzamen”.

Deelnemen
De komende periode kunnen alle basis- en middelbare scholen scholen binnen de regio zich aanmelden om deel te nemen aan de Schooldakrevolutie Holland Rijnland. Daarmee maakt de regio een mooie stap in de richting van de ambitie om in 2050 een energie neutrale regio te zijn.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
Gemeente Alphen aan den Rijn.'
Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.

Verwante nieuwsberichten