Nieuws

« Vorige - Volgende »

Sapori da Stefano laat je genieten van de Italiaanse keuken

30 maart 2019 - 12:21  •  reacties

Sapori da Stefano laat je genieten van de Italiaanse keuken

Alphen aan den Rijn - Stefano en Giulia, beiden oorspronkelijk uit Sardinië afkomstig, kennen het klappen van de zweep. Jarenlang werkten zij in het familiebedrijf in Leiden. Zij verhuisden naar Kerk en Zanen omdat dit de ideale plek was om met hun kinderen te gaan wonen. Vervolgens hebben zij hier hun eigen trattoria geopend, Sapori da Stefano. Een trattoria is een Italiaanse eetgelegenheid.

Het bleek een goede zet te zijn, de winkel en pizzeria is uitgegroeid tot een enorm succes. “Er is écht behoefte aan verse en gezonde maaltijden”, vertelt Giulia. “Hier komen gasten langs voor een heerlijke authentieke pizza, focaccia’s en huisgemaakte broden uit onze houtoven.“

WijnSpijs wandeling
Sapori da Stefano doet ook mee aan de WijnSpijs wandeling van 7 april. “Wij kijken er erg naar uit! Sinds deze week zijn alle kaarten uitverkocht. Er doen zo’n 180 mensen mee aan de wandeling. Tijdens de WijnSpijs wandeling bezoek je zes restaurants waar je kunt genieten van een hapje en drankje. Als er nog meer animo is zou het leuk zijn als we het over een paar maanden nog eens over kunnen doen.”

Italië in je eigen keuken
Voor diegene die thuis Italiaans willen koken, zijn er bij Stefano en Giulia echte Italiaanse producten in de winkel te koop. “Dit begon heel klein, maar er is steeds meer vraag naar”, aldus Giulia.

Naast heerlijke Italiaanse gerechten en dranken om af te halen kun je bij Stefano da Sapori natuurlijk ook een snelle hap nuttigen in de trattoria. Bij mooi weer gaat het terras open. “Dat zit dan al snel vol met Alphense gasten.”, vult Stefano aan. 

Italiaans eten tijdens het Zomerspektakel
Tijdens het Zomerspektakel biedt Sapori da Stefano de bezoekers een stukje Italië aan den Rijn met heerlijke Italiaanse gerechten. Je kunt onder andere genieten van pizza’s, pasta’s en diverse belegde panini’s. Speciaal voor het Zomerspektakel serveert Sapori da Stefano op het festival een heerlijke cocktail Spritz.

Trattoria Sapori da Stefano, Noorderkeerkring 10, 2408 GZ Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Josh Walet
Sapori da Stefano.'
Sapori da Stefano