Nieuws

« Vorige - Volgende »

OM legt zich niet neer bij straf schietpartij woonwagenkamp

4 april 2019 - 13:32  •  reacties

OM legt zich niet neer bij straf schietpartij woonwagenkamp

Alphen aan den Rijn - De zaak zal op een later moment weer aan de orde komen bij het gerechtshof. De rechtbank hield de straf bij 5 jaar omdat zij vindt dat M. niet gericht schoot op de twee slachtoffers. M. zegt dat hij zich bedreigd voelde omdat de twee mannen met een ijzeren staaf op hem af kwamen. M. beweerde dat hij handelde uit noodweer en daarom de schoten heeft gelost. De rechtbank heeft besloten dat hier sprake van had kunnen zijn maar het niet nodig zou zijn geweest om de schoten te lossen. M. en zijn advocaat gaan in beroep omdat ze de straf te hoog vinden.

De schietpartij was een gevolg van een langlopende ruzie tussen de verdachte en slachtoffers. Voor het schietincident heeft hij een poging gedaan om met zijn auto in te rijden op de twee mannen, zij wisten op het nippertje te ontkomen. Met een stalen pijp hebben zij de voorruit ingeslagen waardoor de auto in de sloot belandde. 

Het OM vindt vijf jaar cel te weinig, aldus een woordvoerder. ,,De rechtbank kwam tot dezelfde conclusie als wij, namelijk poging tot doodslag. Alleen hebben de rechters dat anders gewaardeerd en er een volgens ons te lage straf bij geformuleerd.’’

 

Fotograaf: Josh Walet