Nieuws

« Vorige - Volgende »

Post in Alphen wordt bezorgd met elektrische (bak)fiets

4 april 2019 - 16:34  •  reacties

Post in Alphen wordt bezorgd met elektrische (bak)fiets

Alphen aan den Rijn - “We hebben de proef in vier verschillende steden gestart. Op deze manier konden we testen in een stedelijk gebied met bijvoorbeeld veel hoogbouw zoals Rotterdam, maar ook een gebied waar het veel landelijker is en dorpen wat verder uit elkaar liggen zoals Ede.”, legt Ellen Talsma uit van PostNL. “Alphen aan den Rijn was een perfect gebied om te testen en daarom is de gemeente één van de testlocaties geworden.” 

Andere testlocaties zijn Rotterdam, Ede en Zeist. Zeist heeft sinds maandag de primeur om als eerste gemeente volledig over te stappen op elektrische bezorging met (bak)fietsen. Ede volgt in juni en Alphen nog dit najaar.

Er zal niet in de hele regio Alphen worden gestart met elektrische bezorging. Een aantal wijken zijn uitgesloten in verband met het depot. “In Alphen moet er op 30.000 adressen post worden bezorgd. Voor 25.000 adressen komt de post nu vanuit het depot in Alphen, als Alphen helemaal over gaat moet er nog een depot bij komen of de huidige groter worden en dat staat nu nog niet in de planning.”, aldus PostNL.

Elektrisch bezorgen
Er wordt steeds minder post bezorgd en ontvangen en het bezorggebied van postbezorgers wordt steeds groter. Met een elektrische fiets zijn de postbezorgers sneller en het is een duurzamere vorm van bezorgen dan met de auto. “PostNL is van plan om de post in heel Nederland elektrisch te gaan bezorgen. We verwachten dit over een periode van 2 jaar te realiseren. Dit zou betekenen dat we van 2.300 naar minder dan 1.000 depots gaan. En dat PostNL dan met duizenden elektrische fietsen en elektrische bakfietsen de post in Nederland bezorgt.”, meldt PostNL op hun website.

Fotograaf: PR PostNL
Tags: postnl