Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bijzonder transport in Archeon bij Zwammerdamschepen

5 april 2019 - 12:37  •  Archeon  •  reacties

Bijzonder transport in Archeon bij Zwammerdamschepen

Alphen aan den Rijn - Deze operatie heeft veel hoofdbrekens gekost van Team Restauratie vanwege het enorme gewicht van het scheepshout en het stalen frame. Ook moesten de restauratoren rekening houden met de kwetsbaarheid van het 1800 jaar oude scheepshout. Door een zorgvuldige voorbereiding was het transport, de Grote Vaart genoemd, in enkele minuten gebeurt. De voorbereiding hadden enkele weken in beslag genomen. 

De leider van operatie "Grote Vaart" is Wouter Schalk. "Het transport verliep wel heel soepel. Ik had graag gezien dat we meer moeite hadden moeten doen! Het ging heel goed." aldus Schalk. Hij deelt mee dat nu het achterschip van de Zwammerdam 2 is opgeschoven de aanbouw van het volgende restauratieframe kan worden gepland. Dat zal over enkele weken gebeuren. 

Inmiddels zijn de restauratoren, professioneel en vrijwilligers, al weer aan de gang om het achterschip van dit bijzondere vrachtschip af te maken. De restauratie van de Zwammerdamschepen gebeurt in de Romeinse Restauratiewerf in Museumpark Archeon en is open voor het publiek. Zie voor openingstijden op www.archeon.nl. Museumaprk Archeon is gratis toegankelijk met de Museumkaart. 

Fotograaf: PR Archeon
Archeon.'
Archeon

In het Archeon beleef je zelf de geschiedenis.