Nieuws

« Vorige - Volgende »

Appartementen op oud Nuon terrein in 2030 pas gasloos

11 april 2019 - 12:35  •  reacties

Appartementen op oud Nuon terrein in 2030 pas gasloos

Alphen aan den Rijn - “We zijn bezig met het koopcontract”, vertelt Suzan Knipp van Woonforte. Maar het ziet er naar uit dat alles rond gaat komen en wij straks een hoop nieuwe appartementen kunnen aanbieden aan woningzoekenden.”

Investeerder Green Real Estate vond de investering om het gebouw gasloos te bouwen te hoog maar er zijn ook andere redenen dat zij het complex aan een andere partij willen overdragen, legt Woonforte uit. “Wij hebben elkaar hier in gevonden en wij zijn heel blij dat wij hier huurwoningen voor woningzoekenden kunnen realiseren.” De kantoorruimtes worden door een andere organisatie ingevuld. Een deel van de huurwoningen wordt beschikbaar gesteld aan zorgpartijen, de andere woningen zijn voor reguliere woningzoekenden. Na de bouwvak zal er worden gestart met de bouw van het complex, wat naar verwachting eind 2021 klaar moet zijn.

Het oorspronkelijke plan om het complex gasloos te maken is bij uitzondering gewijzigd door de gemeente. Omdat de aanvraag voor de woningen werd gedaan toen er nog gebouwd mocht worden met gas, was de wijziging mogelijk. In 2030 worden de woningen omgebouwd zodat deze alsnog gasloos worden. Het complex ernaast wordt dan ook gasloos.

Sinds 1 juli 2018 mogen nieuwbouwwoningen niet meer op aardgas worden aangesloten. Aanvragen die voor die datum zijn ingediend, mogen dat nog wel.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn