Nieuws

« Vorige - Volgende »

Schriftelijke eindexamens van start gegaan

10 mei 2019 - 17:04  •  reacties

Schriftelijke eindexamens van start gegaan

Alphen aan den Rijn - Leerlingen van het gymnasium trapte af met het examen Grieks, havisten begonnen met filosofie en Wiskunde A en B , vwo’ers met het examen scheikunde en later op de dag hadden vmbo’ers van verschillende richtingen het examen biologie en Nederlands.

Tweede tijdvak
Het eerste tijdvak eindigt op donderdag 23 mei, waarna op woensdag 12 juni bekend gemaakt wordt of de leerlingen geslaagd zijn, moeten herkansen of gezakt zijn. Vanaf 17 juni t/m 20 juni gaat het tweede tijdvak in en is er mogelijkheid om te herkansen.

Examenstress
Het Ashram College dat ook dit jaar weer examenkandidaten heeft bereid hun leerlingen goed voor. "Het is niet eenvoudig om leerlingen zonder kriebels het examen in te laten gaan, maar wij proberen de spanning zo laag mogelijk te houden’’, vertelt directeur André Hol. "Doormiddel van proefzittingen, laten wij de leerlingen zien wat hun zo al te wachten staat. Leerlingen mogen twee dagen voor het examen naar school komen om te kijken hoe de zalen eruitzien waar zij zullen zitten. Daarnaast geven wij leerlingen ook nog de gelegenheid om in de meivakantie extra trainingen te volgen, wat veel leerlingen een geruststellend gevoel geeft.’’

Fotograaf: Pexels
Tags: ashram, examen