Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hoogvliet introduceert duurzame groenteverpakkingen

17 mei 2019 - 08:33  •  reacties

Hoogvliet introduceert duurzame groenteverpakkingen

Alphen aan den Rijn - Het bioplastic van de snackgroenteshaker is in 12 weken volledig composteerbaar. Het gebruikte suikerriet is biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Daarnaast vereist de productie van suikerrietverpakkingen minder water en energie bij de verwerking dan de traditionele houtpulpproducten zoals karton. Het duurzame net voor de citroenen is gemaakt van cellulosevezels, waardoor het biologisch afbreekbaar en composteerbaar is.

Category manager aardappelen, groente & fruit Ed van Venrooij: “Dit is een mooie stap in de goede richting. Soms ontkomen we er niet aan om plastic te gebruiken, vooral bij kwetsbare producten. We blijven echter zoeken naar duurzame alternatieven om uitbreiding van de plastic soup te voorkomen.”

In 2017 was Hoogvliet de eerste Nederlandse supermarkt die ‘natural branding’ ging toepassen om biologische producten te voorzien van een gelaserd merkje. Hierdoor werd de plastic verpakking van onder andere biologische avocado’s en gember overbodig, wat een jaarlijkse besparing van bijna 70.000 plastic verpakkingen opleverde.

Fotograaf: Hoogvliet
Tags: hoogvliet
Hoogvliet Supermarkten.'
Hoogvliet Supermarkten

Al vijf filialen in Alphen aan den Rijn!