Nieuws

« Vorige - Volgende »

Berntsen Mulder wint eerste uitspraak in strijd tegen domeinnaamfraude

24 mei 2019 - 16:24  •  reacties

Berntsen Mulder wint eerste uitspraak in strijd tegen domeinnaamfraude

Alphen aan den Rijn - De 23 ondernemers hadden met het bedrijf een mondelinge overeenkomst gesloten maar zij zijn door Trademark Office bedrogen. De rechbank is er van overtuigd dat het bedrijf de gedupeerden willens en weten heeft misleid door opzettelijk onjuiste mededelingen te doen. Het bedrijf bewoog de ondernemers tot het sluiten van onnodige en te dure overeenkomsten.

De overeenkomsten werden gesloten tijdens mondelinge telefoongesprekken. Trademark Office maakte de ondernemers wijs dat andere bedrijven hun domeinnaam wilde overnemen maar dan met .com erachter in plaats van .nl. De ondernemers kregen het aanbod om dit domein zelf te registeren via Trademark Office om te voorkomen dat concurrenten dit zouden doen. Deze gesprekken werden niet opgenomen door Trademark Office.

Attendatieplicht
Zij belde nog een tweede keer om de overeenkomst af te sluiten, deze gesprekken namen zij wel op. Volgens Trademark Office hebben zij een attendatieplicht maar volgens de rechter is dit niet het geval. Het bedrijf maakte de gedupeerden onjuiste dingen wijs, zoals dat zij een domeinnaam in quarantaine konden houden, wat niet mogelijk is.

Oordeel rechter
Bovenstaande activiteiten worden door de rechter gezien als bedrog.Trademark Office is veroordeeld tot betaling van de volledige proceskosten, dit wordt alleen in uitzonderlijke gevallen toegewezen. Dit betekend dat het bedrijf ruim 5600 moet betalen aan de gedupeerden. Een mooie overwinning voor de gedupeerden en Berntsen Mulder advocaten.Bottom of Form

 

Fotograaf: Pixabay
Berntsen Mulder Advocaten.'
Berntsen Mulder Advocaten

U zoekt één van onze advocaten?