Nieuws

« Vorige - Volgende »

Meer banen in Alphen aan den Rijn verwacht

28 mei 2019 - 13:27  •  reacties

Meer banen in Alphen aan den Rijn verwacht

Alphen aan den Rijn - De groei biedt veel kansen voor werkzoekenden op de arbeidsmarkt, ook 55-plussers komen iets makkelijker aan het werk, schrijft het UWV. Ook in 2019 en 2020 is er waarschijnlijk sprake van een economische groei en een toename van het aantal banen, net als voorgaande jaren. De arbeidsmarkt is krap en dat zal naar verwachting ook nog wel even zo blijven. 

Het aantal banen in de regio Holland Rijnland zal toenemen, dit is de regio waar onder andere Alphen aan den Rijn en Leiden in vallen. Naar verwachting zullen er ruim 8500 banen bijkomen, schrijft het AD. De groei in deze regio ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. Het UWV verwacht dat er vooral in de zorg, detailhandel en specialistische zakelijke dienstverlening extra werknemers nodig zijn. 

Het UWV komt tot de conclusie dat het aantal banen harder groeit dan de beroepsbevolking, wat de krapte op de arbeidsmarkt geen goed doet. Wel vinden gelukkig steeds meer mensen in de WW sneller een baan, waardoor de duur van een uitkering korter is dan voorheen. 

Fotograaf: Pixabay