Nieuws

« Vorige - Volgende »

Woonforte neemt de woningen Laan der Continenten over

3 juni 2019 - 15:49  •  reacties

Woonforte neemt de woningen Laan der Continenten over

Alphen aan den Rijn - De toewijzing van de woningen is bijzonder. 29 Woningen zijn voor bewoners van De Jozef, die nu doorstromen naar een tweekamerwoning en een huurcontract voor onbepaalde tijd. Zij maken plaats voor andere spoedzoekers die zonder inschrijftijd woonruimte in De Jozef kunnen vinden. In de overige woningen wonen jonge starters op de woningmarkt (onder de 23 jaar oud) en gescheiden ouders, die met spoed een woning zochten.

Klantenpanel
Begin 2018 sprak Woonforte met een aantal gescheiden moeders met kinderen, die met spoed op zoek waren naar woonruimte. Zij konden niet terecht in De Jozef en hadden niet genoeg inschrijftijd voor een woning op de reguliere woonmarkt. Zij deelden hun zorgen tijdens het klantenpanel. Nu de gelegenheid zich voordeed in het gebouw aan de Laan der Continenten, stelde Woonforte vijf van de woningen aan deze doelgroep toe te wijzen.

Laura Vink woont nu een week in één van de appartementen die beschikbaar is voor gescheiden ouders. “Deze woning is een geschenk uit de hemel”, vertelt ze. “Een eigen woning betekent zoveel. Ik kan nu na twee jaar ‘zwerven’ mijn eigen leven en die van mijn dochtertje opbouwen. Je weet niet hoeveel dat voor me betekent. Het is ook fijn dat ik op een etage woon met meer moeders in dezelfde situatie. Ik heb al gelijk een netwerk.”

Woonforte en Van der Zwan Vastgoed
Woonforte en Van der Zwan Vastgoed hebben voor de eerste verhuur afspraken gemaakt over de doelgroepen. Van der Zwan deed de eerste verhuur omdat dit nodig is om in aanmerking te komen voor het fiscale voordeel. Bouwen en transformeren is de hoofdtaak van de projectontwikkelaar.

Fotograaf: Woonforte
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.