Nieuws

« Vorige - Volgende »

EDBA wordt denktank voor gemeentebestuur

12 juni 2019 - 18:44  •  reacties

EDBA wordt denktank voor gemeentebestuur

Alphen aan den Rijn - Oorspronkelijk is EDBA opgericht om Alphen aan den Rijn beter uit de economische crisis te laten komen. Hiervoor was een aantal uitvoerende taken nodig: het adviseren over aanvragen voor een LEF-subsidie en het aanjagen van citymanagement. Beide uitvoerende taken gaan nu weg bij EDBA. De LEF-subsidie wordt voortaan door de gemeente zelf beoordeeld en citymanagement zal een zelfstandige stichting worden.

De nieuwe taak voor EDBA is functioneren als een denktank voor het gemeentebestuur. "De intentie is dat deskundigheid vanuit EDBA komt", legt wethouder Gerard van As uit. "Het moet gek lopen als de adviezen dan niet worden overgenomen." Met deze nieuwe functie doen ook de wethouders die tot nu toe een belangrijke rol hadden in EDBA, een stap terug.

EDBA zal zowel gevraagd als ongevraagd adviezen geven. "Als onafhankelijk adviesorgaan kan EDBA ingaan op ontwikkelingen op, lokaal, economisch gebied", zegt voorzitter Erik Braun. "De adviezen gaan veel meer dan voorheen over de toekomst." Om dit goed te kunnen doen, worden meer deskundige partners aangetrokken.
Directeur Joost Berkhout zal zich meer richten op de managementtaken binnen de stichting en op netwerken. "Een van mijn taken is om partijen te vinden die over bepaalde onderwerpen kennis en deskundigheid hebben."

Fotograaf: Alphens EV