Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kunstenares Femke Kock laat zich nergens op vastpinnen

14 juni 2019 - 17:29  •  reacties

Kunstenares Femke Kock laat zich nergens op vastpinnen

Alphen aan den Rijn - Pas sinds een aantal jaar durft Femke haar talent aan de buitenwereld te laten zien. En nu? Nu kan ze niet meer stoppen. “Omdat mijn hobby volledig uit de hand liep, en steeds meer mensen interesse toonden in mijn werk, besloot ik de sprong te wagen: ik huurde een atelier en gaf mezelf een half jaar. Het is de beste stap die ik ooit genomen heb” vertelt Femke. Eindelijk kreeg haar creativiteit de ruimte en steeds meer mensen vonden hun weg naar haar atelier, haar werk en haar workshops. Exposities volgden snel en tot haar verwondering werden bijna alle werken direct verkocht.

Ze werd gevraagd om metershoge muurschilderingen te maken in het Alphense restaurant Maggie Blue, en haar levensgrote kunstwerken hangen bij vele mensen aan de muur. “Omdat mijn nieuwe werk niet meer te combineren viel met mijn vaste baan, heb ik deze opgezegd. Ik werk nu volledig zelfstandig. Heel spannend, en ik kijk uit naar wat er nu op mijn pad gaat komen”.

Inspiratie
Haar inspiratie haalt Femke uit alledaagse dingen. “Een voorbijganger met een intrigerende blik, een fijn gesprek in de kroeg of herinneringen aan mijn reizen. Ik kan overal mijn inspiratie uit halen en soms ontstaat er ook zo maar iets.” Femke houdt van experimenteren en grenzen opzoeken. “Ik daag mezelf graag uit, zo kan ik mezelf steeds weer opnieuw uitvinden en weet ik de mensen ook te verrassen.” In haar atelier (inmiddels aan huis) kan Femke in alle rust werken aan haar schilderijen, van soms wel 2 x 2 meter. Zodra de kleuren en vormen met elkaar kloppen en het goed voelt, is voor Femke een schilderij af.

Landelijk Atelier Weekend
Tijdens het Landelijk Atelier Weekend opent Femke niet alleen haar atelier aan huis, maar ook haar aangrenzende tuin en woonhuis. Je kunt dan precies ervaren hoe het is om een EchteFemke in huis te hebben. Voel je welkom op 22 en 23 juni tussen 11.00 en 17.00. Meer informatie over het weekend vind je hier.

Benieuwd naar Femke haar schilderijen en workshops? Kijk dan op femkekock.nl om haar portfolio te bekijken of neemt direct contact op via info@femkekock.nl

Fotograaf: Josh Walet