Nieuws

« Vorige - Volgende »

High School Musical komt naar Groene Hart Lyceum

18 maart 2013 - 14:50  •  Wietske Hurrelbrinck  •  reacties

High School Musical komt naar Groene Hart Lyceum

Alphen aan den Rijn -

De musical
High School Musical 2 is een spetterende musical waarin je mee wordt genomen in de gebeurtenissen die de Wildcats tijdens hun zomervakantie meemaken. Troy is captain van het basketbalteam de Wildcats en is druk bezig met zijn toekomst. Om zijn school te kunnen betalen heeft hij hard een baantje nodig. Sharpay nodigt hem uit om te komen werken voor de countryclub van haar ouders. Maar wanneer Troy al zijn vrienden meeneemt, is Sharpay niet zo blij. De vrienden van Troy probeert ze weg te pesten en ondertussen probeert ze om Troy van zijn vriendinnetje Gabriëlla af te pakken. Sharpay weet haar ouders te overtuigen om Troy een beter baantje te geven, als hij met haar een duet gaat zingen. Troy veranderd en laat steeds vaker zijn vrienden zitten en komt te laat op afspraakjes met Gabriëlla. Zal Troy op tijd inzien dat hij moet veranderen? En zal het nog goed komen tussen Troy en Gabriëlla?

High School Musical
Het verhaal van de musical is afkomstig van de gelijknamige film van Disney Original Movies. High School Musical 2 is het vervolg op de Oscar-winnende film High School Musical uit 2006. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door onder andere Zac Efron (Troy), Vanessa Hudgens (Gabriella) en Ashley Tisdale (Sharpay).

Repeteren
De leerlingen van het Groene Hart Lyceum zijn het hele jaar druk bezig geweest met de voorbereidingen en de repetities voor de musical. Dit jaar staat de hele musicalproductie onder leiding van Wietske Hurrelbrinck, een leerling uit 5 vwo van het Lyceum. Zij heeft de productie van de musical op zich genomen voor haar profielwerkstuk. Er zijn daarom dit jaar geen docenten betrokken bij de organisatie van de musical.

Bijdrage van het Leerpark
Het decor van de musical wordt ook dit jaar verzorgd door het Groene Hart Leerpark. De leerlingen van het Leerpark hebben eerder al het decor van de musical Grease (2012) en Mamma Mia (2011) gemaakt. Ze kunnen hiermee een nuttige bijdrage leveren aan hun medescholieren.

Kaarten kopen?
De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart om 20.00 uur in het Groene Hart Lyceum (Tolstraat 11, 2405 VS, Alphen aan den Rijn). De kaarten kosten 5 euro per stuk en zijn online te reserveren. Per voorstelling kunnen er 250 mensen in de zaal, dus wees er snel bij!

Fotograaf: Josh Walet