Nieuws

« Vorige - Volgende »

De Herenhof behaalt Keurmerk Veilig Ondernemen

27 maart 2013 - 17:21  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

De Herenhof behaalt Keurmerk Veilig Ondernemen

Alphen aan den Rijn - Winkelcentrum Herenhof heeft het certificaat voor het Keurmerk Veilig Ondernemen behaald. Het certificaat wordt toegekend aan winkelcentra waar ondernemers, politie, brandweer en gemeente structureel samenwerken aan een schoon, heel en veilig winkelcentrum.

Onderzoeksresultaten
Eind vorig jaar is er een meting uitgevoerd waarbij het niet alleen gaat om de veiligheid van het winkelcentrum (zoals die onder meer blijkt uit criminaliteitscijfers), maar ook de veiligheidsbeleving van het winkelende publiek en de ondernemers.

Op het gebied van veiligheidsgevoelens in winkelcentrum Herenhof is er een duidelijke verbetering sinds er met het Keurmerk Veilig Ondernemen is begonnen. De bezoekers voelen zich veiliger. Het toezicht op fietsers in het winkelcentrum werpt zijn vruchten af. Binnenkort komen er nog een aantal fietsenrekken op twee locaties bij om het fietsen meer te stimuleren. Ook is er minder overlast van hangplekken.

De tevredenheid over schoonmaak, reparatie en onderhoud laat een stijgende lijn zien. Zo is het zwerfvuil flink aangepakt, is het trottoir weer netjes vlak en is het groen weer netjes verzorgd. Vooral de samenwerking met alle partijen wordt zeer gewaardeerd.

Fotograaf: Josh Walet
Winkelcentrum Herenhof.'
Winkelcentrum Herenhof

De Herenhof is als winkelcentrum van alle gemakken voorzien.