Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tien jaar verbinding ziekenhuis- en verpleeghuiszorg

11 juni 2013 - 10:18  •  Rijnland Ziekenhuis  •  reacties

Tien jaar verbinding ziekenhuis- en verpleeghuiszorg

Alphen aan den Rijn -

Dankzij de bijzondere verbinding, is de samenwerking tussen de ziekenhuislocaties en de verpleeghuizen de afgelopen jaren steeds intensiever geworden. Zo heeft het Leiderdorpse ziekenhuis een geriatrische trauma-unit geopend voor ouderen met een heupbreuk. Het herstelprogramma dat patiënten op deze unit doorlopen, sluit naadloos aan bij het revalidatieprogramma in Verpleeghuis Leythenrode of de thuissituatie.

Daarnaast heeft de oprichting van de stroke-unit ertoe geleidt dat patiënten, na een beroerte, sneller kunnen gaan revalideren op een gespecialiseerde afdeling in Verpleeghuis Leythenrode. Het verblijf op deze revalidatieafdeling sluit naadloos en zonder wachttijd aan op de behandeling in het ziekenhuis. De verwachting is dat de patiënt hierdoor sneller herstelt.

Actief verbinden, ook buiten de eigen muren
Ook in de toekomst blijft Rijnland Zorggroep actief zoeken naar verbinding. Niet alleen tussen ziekenhuis en verpleging en verzorging, maar ook met de andere zorgverleners in de regio. Met als doel de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg in onze regio verder te verbeteren en de continuïteit van zorg te garanderen. 

Ontstaan van de zorggroep
Rijnland zorggroep is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen twee ziekenhuizen in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn, Rijnland Medisch Centrum, zorgcentrum Noorderbrink in Alphen aan den Rijn en de verpleeghuizen Leythenrode in Leiderdorp en Oudshoorn in Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Josh Walet
Alrijne Ziekenhuis.'
Alrijne Ziekenhuis

Dagverpleging ziekenhuis