Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bouw van Thorbeckegebouw start half maart

10 februari 2015 - 12:37  •  reacties

Bouw van Thorbeckegebouw start half maart

Alphen aan den Rijn -

Op 23 februari start VORM met het inrichten van de bouwplaats aan de Vest. Dit gebied, dat nu dienst doet als tijdelijke parkeerplaats, wordt ingericht als werkterrein en opslag van de bouwmaterialen. Omdat transport van en naar het bouwerrein zo min mogelijk hinder mag geven en zo veilig mogelijk moet gebeuren, wordt de Vest tussen Thorbeckestraat en de Kromme Aar afgesloten voor al het verkeer. Ook de bijzondere installatie die de palen inschroeft, wordt al op zijn plek gezet.

Verkoop Triangel
De gemeente heeft in november drie bedrijven gevraagd een plan te maken voor de Triangel. Uit de indieningen heeft het college het plan van VORM Ontwikkeling geselecteerd. "Ik ben bijzonder tevreden met de tot nu toe bereikte resultaten", zegt projectwethouder Van As. "Toen ik vorig jaar begon als wethouder heb ik een belofte gedaan aan deze stad, die maak ik nu waar. Niet voor mezelf, maar om als gemeente samen met andere partijen ons stadscentrum tot een plek maken waar we graag willen wonen, werken en verblijven. Kortom, een stadshart om trots op te zijn. Het feit dat de Triangel nu ook verkocht wordt, geeft aan dat we hier als gemeente niet alleen in staan."

Dit plan voorziet in de realisatie van 16 stadswoningen aan de Hooftstraat en de W.M.C. Regtstraat, 47 appartementen aan de noordzijde van het Thorbeckeplein en 10 zogenaamde kluswoningen aan de Groen van Prinstererstraat. Deze woningen worden licht gerenoveerd, zodat ze goed aansluiten bij de nieuwbouw. Kopers kunnen dan kiezen uit een aantal renovatie-pakketten of zelf klussen naar eigen inzicht en budget.

Op het binnenterrein van het blok komen de parkeerplaatsen voor de bewoners. Ook bij de nieuwbouw is veel ruimte voor de kopers om zelf invulling te geven aan het ontwerp van de woningen. De pandsgewijze opbouw van de gevels zorgt voor een levendig beeld. Er zijn mooie oplossingen gevonden voor bijvoorbeeld de hoekpanden en de zijde W.M.C. Regstraat en de Alphense schaal is goed verwerkt in het plan. Met de verkoop van het deelgebied de Triangel aan VORM, zijn alle wanden van het Thorbeckeplein ingevuld.

Tijdelijke maatregelen en bereikbaarheid
Gedurende de bouwperiode blijft het gebied rondom het Thorbeckeplein bereikbaar. Er wordt een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat de verschillende gebruikers van het gebied zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden – veiligheid staat hierin voorop.

Informatiemarkt 
Op dinsdag 17 februari organiseert het projectteam, samen met de partners wonenCentraal, VORM en Herkon, een informatiemarkt in het Atrium van het gemeentehuis. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunt u hier terecht voor informatie over de planning van de sloop en bouw van de verschillende deelgebieden, de tijdelijke maatregelen en bereikbaarheid van het gebied. Daarnaast zullen verschillende impressies van de nieuwe gebouwen rondom het Thorbeckeplein en in de Hooftstraat getoond worden.

Fotograaf: Josh Walet
Lage Zijde.'
Lage Zijde

Klaar voor de herontwikkeling.

17-02-2015 tot 17-02-2015 - Informatiemarkt Lage Zijde.'
17-02-2015 tot 17-02-2015 - Informatiemarkt Lage Zijde

Over de planning van de sloop, bouw en meer.