Nieuws

« Vorige - Volgende »

Aandacht voor persoonlijke bezittingen bij berging

11 september 2015 - 12:10  •  reacties

Aandacht voor persoonlijke bezittingen bij berging

Alphen aan den Rijn -

"Speciaal en actief op zoek gaan naar persoonlijke eigendommen zal helaas niet gaan", verklaart Bonsink. "Maar als wij persoonlijke eigendommen tegenkomen in het puin worden deze netjes opgeborgen in een afgesloten container.” Bewoners kunnen deze spullen op een later tijdstip op komen halen.

Bij de bergingsopdracht heeft de gemeente gevraagd of de bedrijven rekening zouden kunnen houden met de spullen van de bewoners. Aan dit verzoek wil Bonsink graag voldoen.

De bergingscombi gaat ervan uit dat de kranen in z’n geheel kunnen worden weggetakeld. Dit geldt ook voor de val van de brug. Ze hebben enkele dagen nodig om al het zware materieel, machines, kranen en pontons op de juiste plek te krijgen.

Het ponton dat op dit moment door Spanbeton wordt gebruikt als tijdelijke Máximabrug zal worden ingezet bij de berging van de Julianabrug. Na de berging gaat het ponton weer terug naar het Koudekerkse bedrijf om weer dienst te doen als tijdelijke oeververbinding tot de 'echte' Máximabrug klaar is voor gebruik.

Bron: AD

Fotograaf: Josh Walet
Berging Julianabrug.'
Berging Julianabrug

Alle berichten over de berging van de Julianabrug.