Nieuws

« Vorige - Volgende »

Voormalig Joods washuisje aan Aarkade wordt atelier

14 oktober 2015 - 09:55  •  reacties

Voormalig Joods washuisje aan Aarkade wordt atelier

Alphen aan den Rijn -

De nieuwe huurder van het washuisje is Norma Koorengevel van Norma’s beelden uit de Hooftstraat. Norma gaat haar atelier vestigen in het oude Joodse washuis, maar het huisje zal meer worden dan een atelier. Samen met de speciaal opgerichte werkgroep Joodserfgoed Alphen aan den Rijn gaat zij een blijvende vorm geven aan de historie en betekenis van het washuisje en de voormalige Joodse begraafplaats. De werkgroep bestaat naast de Joodse gemeenschap ook uit de Remonstrantse gemeente, Stichting Productiehuis Alphen en de Stichting Herdenking Joodse vervolgingsslachtoffers.

De werkgroep heeft grote plannen voor de ontwikkeling van het huisje. Zo hopen zij samen te kunnen werken met scholen, er kunnen rondleidingen gegeven worden en in de toekomst zou er zelfs een app kunnen komen met daar in alle informatie over het huisje. Het washuis moet uiteindelijk een culturele publiekstrekker in het stadshart worden.

Op dit moment is de werkgroep druk bezig met het werven van fondsen en sponsors zodat het washuisje straks ook echt als museum ingericht kan worden. 

Fotograaf: Josh Walet