Nieuws

« Vorige - Volgende »

WonenCentraal koopt 74 appartementen van Portaal

17 maart 2016 - 08:19  •  wonenCentraal  •  reacties

WonenCentraal koopt 74 appartementen van Portaal

Alphen aan den Rijn -

Portaal verkoopt de woningen omdat zij niet meer passen in de huidige portefeuillestrategie. Dirk Jan van der Zeep, bestuurslid van Portaal: "Onder invloed van de nieuwe Woningwet willen wij ons bezit concentreren in de stedelijke regio's. Onze positie in Alphen aan den Rijn past daarin niet. Met de verkoop van ons bezit aan wonenCentraal blijft de volkshuisvestelijke taak in Alphen aan den Rijn gewaarborgd."

WonenCentraal richt zich volledig op Alphen aan den Rijn en wil graag dat de woningen aan de Baronie beschikbaar blijven voor de sociale huur. Daarom neemt wonenCentraal deze woningen over van Portaal. Rob Donninger, directeur-bestuurder van wonenCentraal: "Deze woningen uit 2014 zijn een parel in de sociale huurmarkt van Alphen aan den Rijn. De huurders wonen er naar volle tevredenheid. De woningen zijn levensloopbestendig, hebben en ideale ligging dichtbij winkels, sportvoorzieningen en openbaar vervoer. Het zijn woningen waarin mensen zich thuis kunnen voelen. Dat vinden we belangrijk voor de woningmarkt van Alphen aan den Rijn."

Voor de huurders verandert er niet veel. De netto huur blijft gelijk maar de servicekosten gaan omlaag. De huurders van de woningen zijn op 16 maart geïnformeerd over de overname. Eind maart organiseert wonenCentraal een officiële kennismaking in haar kantoor aan de Baronie.   

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.