Nieuws

« Vorige - Volgende »

Onderhoud aan zestig huurwoningen Edelstenenbuurt

9 mei 2016 - 13:56  •  wonenCentraal  •  reacties

Onderhoud aan zestig huurwoningen Edelstenenbuurt

Alphen aan den Rijn -

WonenCentraal wil huurders in Alphen aan den Rijn een thuis bieden. Dat betekent vooral een woning waar mensen zich prettig en comfortabel in voelen. Daarom investeert de corporatie veel in verbeteringen in de woningen.

Energiezuinig en comfortabel
De woningen in de Robijnstraat, Smaragdstraat en Juweelstraat krijgen nieuwe kunststofkozijnen met HR++glas, nieuwe dakramen, nieuwe radiatoren en nieuwe (geïsoleerde) borstweringspanelen. Hiervoor betalen de bewoners geen huurverhoging. Met een beter geïsoleerde woning besparen zij geld op de energierekening.

Voor de nieuwe gevelkozijnen en borstweringspanelen kregen de bewoners per woningblok twee kleurkeuzes: metallic mocca wood (beige) en antraciet (donkergrijs). Door de nieuwe kleuren op de woningen knapt het straatbeeld flink op.

Bij drie woningen vindt naast de onderhoudsmaatregelen ook stabilisatie van de fundering plaats.

Proefwoning
Robijnstraat 25 is eerder uitgevoerd als proefwoning. Daarmee hebben wonenCentraal en BAM Woningbouw beoordeeld of de geplande maatregelen inderdaad aansluiten bij het beoogde resultaat.

Het eindresultaat is geslaagd. De woning ziet er pico bello uit en de bewoner is tevreden over de uitvoering. Alle bewoners van de 60 huurwoningen kunnen vanaf juli 2016 van hun comfortabele woning genieten.

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.