Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphens college wil huizen bouwen in de Gnephoek

1 september 2016 - 10:51  •  reacties

Alphens college wil huizen bouwen in de Gnephoek

Alphen aan den Rijn - Als Alphen aan den Rijn als stad wil blijven groeien, is het onderzoeken van nieuwe bouwlocaties noodzakelijk. In 2020 zijn de voor de hand liggende, grotere locaties voor woningbouwontwikkeling binnen Alphen volgebouwd, meldt wethouder Gerard van As. "Het is nog niet zo ver maar als we tegen die tijd willen bouwen, moeten we dit nu al bespreken. Anders wordt dit een probleem voor het volgende gemeentebestuur", aldus Van As.

Volgens het college is er in de randstad behoefte aan 'stedelijk wonen'. Goede bereikbaarheid, de centrale ligging in de Randstad, een veilige en groene leefomgeving, het goede voorzieningenaanbod en betaalbare huizen zijn punten die Alphen aan den Rijn als woonstad aantrekkelijk maken, zo staat in de ontwikkelstrategie wonen Alphen aan den Rijn.

Ook de keus om niet verder te groeien als stad is er, maar mocht er in de Gnephoek gebouwd worden, dan is het ook nodig om de infrastructuur aan te pakken. Zo moeten zowel de spoorverbindingen als de wegen worden aangepakt. Ook zou een nieuwe aansluiting tussen de noordkant van Alphen aan den Rijn en de A4 handig zijn wanneer de Gnephoek een woonwijk wordt, zo denkt het college.

De gemeenteraad bespreekt in oktober het voorstel om woningbouw in de Gnephoek te onderzoeken. Overigens moet de gemeente voor het bouwen ook toestemming krijgen van de provincie Zuid-Holland.

Fotograaf: Josh Walet