Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwe bibliotheek komt op locatie van Aargebouw

21 september 2016 - 11:06  •  reacties

Nieuwe bibliotheek komt op locatie van Aargebouw

Alphen aan den Rijn - Na een uitgebreid onderzoek van verschillende locaties blijkt de huidige locatie van het Aargebouw een de meest geschikte plek voor de nieuwe bibliotheek in combinatie met het Streekarchief, een fietsenstalling en daarboven parkeren.

Door te kiezen voor deze locatie slaat de gemeente meerdere vliegen in een klap. Er kan een nieuw gebouw komen dat aansluit op de wensen van de verschillende gebruikers. Daarmee faciliteert de bebouwing de toekomst van de bibliotheek, die immers gericht is op ontmoeting, educatie, lezen, mediawijsheid, informatie en talentontwikkeling voor alle Alphenaren. Ondersteunende daghoreca maakt deel uit van het programma. De werktitel voor het nieuwe gebouw is ABC, Alphense Bibliotheek en Cultuurcentrum.

Publiekstrekker
Belangrijk voordeel is dat het bouwen op die plek mogelijk is volgens het bestemmingsplan. De locatie is eigendom van de gemeente en de sloop van het gebouw is al begonnen. Dat draagt bij aan snelle realisatie van het nieuwe gebouw. Ook zorgt de mogelijkheid om op verdieping te parkeren er voor, dat bebouwing van het Aarplein in de toekomst mogelijk wordt.

Met het ABC op deze locatie krijgt het Stadshart Lage Zijde er een belangrijke publiekstrekker bij.

Fotograaf: Josh Walet