Nieuws

« Vorige - Volgende »

Visie R aan de slag in de flats in de Wederikstraat

22 februari 2017 - 08:41  •  wonenCentraal  •  reacties

Visie R aan de slag in de flats in de Wederikstraat

Alphen aan den Rijn - Visie R helpt mensen met een afstand naar de arbeidsmarkt aan klussen en geeft daarbij extra begeleiding. Het samenwerken met Visie R is niet nieuw voor wonenCentraal. Ook in het verleden heeft Visie R een aantal woongebouwen onder handen genomen. Deze keer gingen ze aan de slag in de Wederikstraat.

Prachtig om te doen
Michael Vinkestijn werkt al een paar jaar voor Visie R. "Ik vind het prachtig om te doen. Je pakt een klus op met een aantal mensen met een rugzakje. Zoals ex-delinquenten, probleemjongeren of ex-daklozen die op zoek zijn naar een dagbesteding. Ze krijgen van ons een klein zakcentje, maar belangrijker nog, aan het einde krijgen ze een certificaat als bewijs van basiskennis. Hiermee kunnen ze zelfs via het uitzendbureau weer op werk solliciteren. Of verder leren."

Complimenten
Een van de harde werkers is Eelke. "Dit was een mooie klus. Het gaat om veel oppervlakte. Daarnaast moet het gewoon goed gebeuren omdat het voor de bewoners allemaal zichtbaar is. Volgens mij zijn we daarin geslaagd, want veel bewoners gaven complimenten." Ook wonenCentraal is tevreden met het eindresultaat. "De entree, bergingsgangen en lifthallen zien er keurig uit."

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.