Nieuws

« Vorige - Volgende »

Open Huis: kluswoningen statushouders in Boskoop

22 november 2017 - 17:12  •  reacties

Open Huis: kluswoningen statushouders in Boskoop

Alphen aan den Rijn - Het project is een initiatief van Stichting Fundering, een maatschappelijke stichting die kluswoningen beschikbaar stelt voor groepen die lastig toegang hebben tot een koopwoning, bijvoorbeeld statushouders. 

Eerst huren, dan kopen
De statushouders huren de woning eerst van Fundering voor een sociale huurprijs. Zodra ze een permanente verblijfstatus en voldoende inkomen hebben, kunnen zij de woning kopen. Voor de verbouwing van kluskavel tot volwaardige woning stelt Fundering een klusbudget ter beschikking. Daarnaast is er advies en begeleiding vanuit de stichting, die onafhankelijk van de overheid en zonder subsidie opereert. Doel is dat de statushouders door het klussen aan hun ‘eigen’ woning sneller integreren, waardoor de stap naar werk en een succesvolle toekomst ook sneller zijn gezet.  

Het project bestaat in totaal uit zes kluswoningen. De overige drie kluswoningen zijn inmiddels allemaal verkocht door het bedrijf Steenvlinder waarmee Fundering samenwerkt.  Het schoolgebouw wordt eerst klusrijp gemaakt, zodat de klussers zonder problemen kunnen starten in hun kavel. Naar verwachting kunnen de deelnemers in september 2018 beginnen met bouwen.

Maarten van Oosterom, projectcoördinator van Fundering: “We hebben al veel enthousiaste reacties gehad op het concept en we zijn nu actief op zoek naar ondernemende statushouders uit de gemeente Alphen en omgeving, die de kans willen grijpen in een eigen woning te willen investeren zonder direct een hypotheek nodig te hebben.”

Kom kijken!
Ben of ken jij iemand die geïnteresseerd is in het project van Fundering? Kom dan naar het Open Huis op zaterdag 25 november tussen 13:00 en 15:00 uur aan de Wilhelminalaan 7 in Boskoop. Tijdens het Open Huis zijn medewerkers van Fundering aanwezig. Zij kunnen je precies vertellen hoe het proces straks gaat werken en voor wie het geschikt is. 

Bekijk meer informatie via deze link.

Fotograaf: Josh Walet