Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ook in 2018 gaat herontwikkelen van Lage Zijde door

13 december 2017 - 10:15  •  reacties

Ook in 2018 gaat herontwikkelen van Lage Zijde door

Alphen aan den Rijn - De nieuwe bewoners van de Lage Zijde betrekken langzaamaan hun nieuwe woning. Dit geldt voor de appartementen van het blok Rijnzijde Noord aan de Hooftstraat, maar - met enige vertraging- zullen ook de bewoners aan de W.M.C. Regtstraat, onderdeel van de Triangel, volgende maand hun nieuwe woning kunnen betrekken. 

In de tweede week van het nieuwe jaar starten de werkzaamheden in de Hooftstraat. Gedurende circa vier weken worden de wel bekende 'Lage Zijde klinkers' gelegd. Tijdens de werkzaamheden blijft de straat bereikbaar en open voor voetgangers en fietsers. Vanaf begin februari zal ook de W.M.C. Regtstraat voorzien worden van nieuwe bestrating.

Blijven bouwen
Ook in 2018 staat er nog veel te gebeuren in het stadshart Lage Zijde. Zo is inmiddels begonnen met de bouw van bouwblok 6, De Stadspoort. Eveneens wordt volgend jaar de start van de bouw van de nieuwe bibliotheek met parkeergarage, fietsenstalling en gemeentearchief verwacht.

Als eerste staat op de lijst het opleveren van de woningen in de Triangel en het inrichten van de openbare ruimte van het Thorbeckeplein.

Fotograaf: Peter Sijm
Lage Zijde.'
Lage Zijde

Klaar voor de herontwikkeling.