Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwbouw op het Aarplein is medio 2021 gereed

7 februari 2018 - 15:16  •  reacties

Nieuwbouw op het Aarplein is medio 2021 gereed

Alphen aan den Rijn - Inmiddels is al begonnen met voorbereidende werkzaamheden. Langs de Thorbeckestraat tussen de Vest en de Bloemhofstraat worden bomen gekapt voor de aanleg van de nieuwe Thorbeckestraat. In februari worden ook de bomen en onderbegroeiing langs de randen van het Aarplein verwijderd, zodat in oktober de bouw van woningen van start kan gaan. De kap moet wettelijk voor het broedseizoen gebeuren.

In oktober van dit jaar gaat de eerste paal van het Aarkadekwartier de grond in. In de eerste bouwfase worden 43 herenhuizen gebouwd het achterste deel van de parkeerplaats. De vervolgfasen met 23 stadswoningen en 34 appartementen met halfverdiepte parkeergarage, start naar verwachting eind 2019. Deze fase zal tot medio 2021 in beslag nemen.

Parkeervoorzieningen
Tijdens de werkzaamheden zijn winkelcentrum Aarhof en het parkeerdek bereikbaar. Ook worden tijdelijke parkeervoorzieningen aangelegd aan de Leeuwerikstraat en Nachtegaalstraat zodat centrumbezoekers ook aan de Lage Zijde kunnen blijven parkeren.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
Lage Zijde.'
Lage Zijde

Klaar voor de herontwikkeling.