Nieuws

« Vorige - Volgende »

Plannen Aarkadekwartier krijgen steeds meer vorm

5 april 2018 - 17:21  •  reacties

Plannen Aarkadekwartier krijgen steeds meer vorm

Alphen aan den Rijn - Het Aarkadekwartier wordt in fases gebouwd. De eerste bouwfase bestaat uit fase 1 en 2. Er worden in deze eerste bouwfase 43 herenhuizen gebouwd op de plek waar de kermis stond en langs het water. Het plan kenmerkt zich door een ruime differentiatie in woningtypen en woonsferen. Elk huis heeft een uniek karakter van sfeervolle hofwoningen aan een intieme woonstraat tot statige herenhuizen aan het plein of het water. Naar verwachting start de bouw van de eerste bouwfase in oktober 2018.  

De vervolgfase, fase 3, bestaat uit 23 stadswoningen en 34 appartementen met halfverdiepte parkeergarage. In deze vervolgfase worden ook nog 5 herenhuizen gebouwd. De start bouw van fase 3 staat gepland voor eind 2019. Deze start is mede afhankelijk van de nieuwbouw van de parkeergarage en de nieuwe bibliotheek naast de Aarhof.

Start verkoop in mei
De komende tijd zal projectontwikkelaar Thunnissen verder gaan met de uitwerking van de ontwerpen voor de bouwvergunning en worden de verkoopstukken verder uitgewerkt. Naar verwachting starten ze eind mei 2018 met de verkoop van de woningen van fase 1 en 2.

De precieze start verkoopdatum evenals de verkoopprijzen zijn op dit moment nog niet beschikbaar. De verkoop van fase 3 start naar verwachting rond de zomer van 2019. Zodra Alphens.nl meer informatie krijgt, dan publiceren wij dat op de website.

Fotograaf: Thunnissen projectontwikkeling
Lage Zijde.'
Lage Zijde

Klaar voor de herontwikkeling.