Nieuws

« Vorige - Volgende »

Binnenstedelijke bouwontwikkelingen in Alphen

12 juni 2018 - 23:04  •  reacties

Binnenstedelijke bouwontwikkelingen in Alphen

Alphen aan den Rijn - In het centrum van Alphen zijn de laatste tijd kantoren omgebouwd tot woningen zoals het voormalige gebouw Rijnstaete aan de Prins Bernhardlaan. In de oude Coca-Colafabriek aan de Julianastraat en het oude Kluwergebouw worden op dit moment appartementen gerealiseerd. Ook de appartementen in de oude Bonifaciusschool worden bijna opgeleverd.

Bij de brandweerkazerne en rond het Aarplein wordt gebouwd. Op de Aarhof (aan de kant van het Thorbeckeplein) komen appartementen. De gemeente wil bewoning van de vaak leegstaande ruimtes boven winkels stimuleren.  

Ook lege of nauwelijks gebruikte locaties en verouderde industrieterreinen krijgen een woonbestemming, zoals het Rijnhavengebied. Er zijn studies gaande naar de Kalkovenweg, de Hoorn en een aantal sportvelden, die door het gebruik van kunstgras minder nodig zijn. Vastgoedeigenaren spelen op deze ontwikkeling in en komen zelf ook met plannen. 

De Paradijsvogel
Eigenaren van panden aan de Julianastraat, waarvan de achterzijde grenst aan de Paradijslaan, hebben hun gedachten laten gaan over het project 'De Paradijsvogel'. In samenwerking met architectenbureau Bloemen is een plan geschetst om tegen de bestaande bebouwing nieuwbouw te plegen.

Fotograaf: PR Bloemen Architecten