Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dit wordt de indeling van het nieuwe Thorbeckeplein

6 juli 2018 - 10:48  •  reacties

Dit wordt de indeling van het nieuwe Thorbeckeplein

Alphen aan den Rijn - Op bovenstaande impressie is te zien hoe het plein aan de Lage Zijde er na de inrichting uit komt te zien. Op het plein worden bankjes geplaatst en komt er een klein watertje in het midden van het plein. Daarnaast is er ruimte voor diverse terrasjes van de omliggende horecagelegenheden.

De weekmarkt wordt van het Aarplein verplaatst naar het Thorbeckeplein. De witte vlakken op de impressie geven aan waar de kramen straks te vinden zullen zijn. Er komen dus een aantal kramen op het pleintje voor het Thorbeckegebouw, langs De Vest, maar ook op het deel van de Thorbeckestraat ter hoogte van het plein. Het verkeer zal tijdens de weekmarkt worden omgeleid. 

Rechts is ook te zien hoe de verkeersituatie er straks uitziet als de nieuwe Vestbrug klaar is. De Thorbeckestraat is dan weer verbonden met De Vest, de weg tussen winkelcentrum Aarhof en het Aarplein. Om de toegang tot het stadshart te verbeteren wordt de Thorbeckestraat ook doorgetrokken tot aan de Oranje Nassausingel. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn