Nieuws

« Vorige - Volgende »

Onderzoek naar woningbouwlocaties Oude Rijn Zone

5 februari 2019 - 12:54  •  reacties

Onderzoek naar woningbouwlocaties Oude Rijn Zone

Alphen aan den Rijn - Aan de noordelijke oever is het redelijk eenvoudig. Het Oude Rijn Zone gebied is in principe Gnephoek-zuid, maar ook het gebied aan de andere kant van de Maximabrug tot aan Koudekerk. Aan de zuidelijke oever tussen de Leidse Schouw en Hazerswoude ligt een soortgelijk gebied. Met oudere boerderijen, bedrijven, woonwijkjes; kortom alles een beetje door elkaar. Ook dit is een Oude Rijn Zone gebied waar een herstructurering had moeten plaatsvinden.

Het Oude Rijn Zone project had als doel om de verrommeling van de oevergebieden te herstructureren naar duidelijke woonlocaties, bedrijventerreinen en natuurgebieden. Met behoud van het karakter en met een goede infrastructuur. Het was een Rijksproject dat door de crisis naar de achtergrond is geschoven en uiteindelijk een zachte dood is gestorven.

Tussen de Leidse Schouw en de Rijnhaven, langs de Hoorn, ligt ook een verrommelt gebied. Bedrijven links en rechts in heel verschillende stijlen, daar tussen woonhuizen en hier en daar een doorkijkje naar de rivier.
Verschillende fracties, onder meer CDA en GroenLinks, willen het gebied langs de Hoorn aan de Oude Rijn Zone toegevoegd zien als te onderzoeken locatie. Wethouder Gerard van As ziet dat als vanzelfsprekend. "Dat hoort bij ook bij het Oude Rijn Zone gebied."

Fotograaf: Alphens EV