Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ashram College blijft op locatie aan het Marsdiep

7 juni 2019 - 11:41  •  reacties

Ashram College blijft op locatie aan het Marsdiep

Alphen aan den Rijn - De combinatie van nog steeds stijgende bouwkosten en steeds minder leerlingen maakt dat het Ashram College afziet van nieuwbouw aan de Olympiaweg. Er komt dus geen locatie De Bijlen. Wel zal de school voor voortgezet onderwijs een nieuw gebouw op de locatie aan het Marsdiep laten bouwen. Dit schoolgebouw vervangt het huidige pand, dat vervolgens wordt afgebroken. Waarschijnlijk gaat de grond waar de ‘oude’ school op staat naar de gemeente Alphen aan den Rijn.

Het nieuwe schoolgebouw is nodig, omdat het oude gebouw niet meer past bij het moderne onderwijssysteem. Dit pand kan niet worden aangepast. De stalen constructie maakt dat de indeling van het gebouw niet flexibel is. Nieuwbouw is dan stukken goedkoper dan verbouw. Bovendien is het schoolgebouw te groot voor het aantal leerlingen dat er de komende jaren gebruik van gaat maken.

Omdat de locatie van het Ashram zo groot is, kan de nieuwe school worden gebouwd terwijl in het oude pand gewoon les wordt gegeven. De nieuwbouw komt op de parkeerplaats aan de kant van het Marsdiep. Naar verwachting wordt het gebouw in 2020 aanbesteed.

Fotograaf: PR Ashram College