Nieuws

« Vorige - Volgende »

Laatste kans voor Lage Zijde-project

30 augustus 2012 - 23:21  •  reacties

Laatste kans voor Lage Zijde-project

Alphen aan den Rijn -

Het college van burgemeester en wethouders onderhandelt met VORM Holding over de nieuwbouw van het Thorbeckeplein en omgeving, maar niet over het gehele masterplan.

Zo houdt VORM haar handen af van het Aargebouw, winkelcentrum Aarhof en de Rijnzijde van de Hooftstraat. Tevens willen de fracties dat, voordat in november definitief bekend wordt of VORM wel of niet de herstructurering op zich neemt (VORM Holding vroeg vorige week uitstel aan tot en met 1 november, red.), het college de raadsleden uitgebreid gaat informeren over de stand van zaken. Wethouder Stan Lyczak wordt vanaf heden in de onderhandelingen met VORM bijgestaan door wethouder Michel du Chatinier.

Extra uitstel lijkt VORM Holding niet te krijgen. Alle fracties gaven aan dat de uiterste deadline 1 november is. 'Het college heeft dan met drie marktpartijen onderhandeld en tot drie keer toe is het niet gelukt. Dan moeten we uitkijken naar een alternatief', aldus Anthony Polychronakis (PvdA). Mogelijk wordt er op 1 november een extra gemeenteraadsvergadering belegd waarin uitgebreid gedebatteerd gaat worden over de uitkomsten van de onderhandelingen tussen de gemeente Alphen en VORM.

Fotograaf: Josh Walet
Stan Lyczak.'
Stan Lyczak