Nieuws

« Vorige - Volgende »

Productiehuis Alphen houdt audities voor kerstproductie

21 januari 2015 - 14:13  •  reacties

Productiehuis Alphen houdt audities voor kerstproductie

Alphen aan den Rijn -

Productiehuis Alphen onderscheidt zich van veel andere amateurgroepen omdat alle producties zelf worden geschreven en vormgegeven. Voor het maken van The Chriz zijn Mark Boode (script en regie) en Gerard Couturier (regie poppenspel) aangetrokken. The Chriz is een vrolijk feelgood kerstsprookje voor de hele familie, met een knipoog naar The Wizard of Oz. 

The Chriz vertelt het wonderlijke verhaal van Alisia. Haar ouders zijn zo druk met de voorbereidingen voor kerst, dat haar vader vergeet dat hij met Alisia zou gaan schaatsen. Als zij hierover klaagt, komt het hele huis tot leven. Alisia belandt in de wereld achter kerst en de weg terug is onbekend. Met een bezorgde blikopener, een praatgrage kalkoen en een klagend schaap gaat ze op zoek naar de Chriz om alles recht te zetten. Maar ook die lijkt het te druk te hebben om naar haar te luisteren…  

Met deze voorstelling laat Productiehuis Alphen zien dat ze een veelzijdige groep willen zijn die speel- en opleidingsplekken biedt aan uiteenlopend talent. Poppenspel om servies, een heksenbezem en kalkoenen tot leven te kunnen brengen, is een discipline die de groep niet eerder aan zijn voorstellingen heeft toegevoegd. En de luchtige, fantasievolle voorstelling The Chriz heeft een totaal andere stijl dan de veelbelovende historische voorstelling Pilon (mei 2015) over het Alphense verzet in de tweede  wereldoorlog.

Voor The Chriz werft de groep daarom ook nadrukkelijk spelers buiten de eigen trouwe en enthousiaste spelerskring. Ervaring met (poppen)spelen is geen must, spelers worden door het productiehuis opgeleid. Teamspirit, zin hebben in hard werken en een flinke dosis nieuwsgierigheid naar het theatervak vinden ze belangrijker dan veel spelervaring.

Productiehuis Alphen zoekt voor The Chriz enthousiaste acteurs en actrices (kinderen en volwassenen), poppenspelers (ervaring niet vereist) en enkele spelers met danservaring die zelfstandig beweging op muziek kunnen zetten.

Op de website www.stichtingpa.nl staat een formulier waarmee spelers zich tot 15 maart kunnen aanmelden voor de audities. De audities vinden plaats op zondag 22 maart in het Parktheater. De repetities voor The Chriz zijn op woensdagavond, de voorstellingen zijn in de eerste week van de kerstvakantie.

Meer informatie: Productiehuis Alphen aan den Rijn, www.stichtingpa.nl

Fotograaf: Josh Walet